Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Åtgärd nödvändig - farlig väg

Hej!

Prioritera omgående iordningsställande av en gångväg Jurstagårdsvägen ned till Jurstagårdsrondellen.

I bl.a. Rättarboda finns familjer som har barn placerade på dagis i Jursta - och som går med barnvagn till dagis i Jursta. . Det saknas gångbana samt att vägrenen är väldigt begränsad på Jurstagårdsvägen ned till Jurstarondellen. Det är mycket trafik och sedan en tid är det också omfattande tung trafik då byggarbeten har påbörjats (Tegelhagen).
Häromdagen inträffade en incident, förälder med barn och barnvagn fick kasta sig ned i dikeskanten då det var en bilist som körde för fort och kom mycket nära barnvagnen.
Vintertid snö och snömodd gör det ännu mer riskfyllt att ta sig ned till Jursta.

På Jurstagårdsvägens högra sida (riktning mot Jurstarondellen från Rättarboda sett) finns det sedan en tid en "påbörjad" gångväg, en grusad väg där tung trafik åker in i byggområdet. Denna påbörjade sidoväg borde kunna färdigställas till gångväg omgående. Byggherren har fordon för ett sådant arbete på plats. Kommunen ska ställa krav på byggherren att tillskapa en gångväg eftersom de under en längre tid kommer att trafikera Jurstagårdsvägen hårt med sin omfattande och tunga trafik.

Oavsett byggområde i Upplands-Bro ser jag att kommunens ansvariga tjänstemän har skyldighet att tillse för trafiksäkerhet både för bilister men framför allt för gående och cyklister.

Med vänlig hälsning
Liselotte LundgrenKommentarer

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.