UHM-krav Kalkon
Mitt namn är Helena Pettersson och jag arbetar med avtalsförvaltning i en kommun. Min fråga gäller UHM-kravet Antibiotikaförskrivning 10416:1, A som vi ställt på en rökt skivad kalkon.
Som jag förstått det har just det kravet utgått och jag undrar därför vilket krav-ID som ersätter det kravet? Är det kravet på avancerad nivå 11246 eller ersätts det av 11245, Bas?
Enligt grossisten så uppfyller 11245, B samma innehåll som 10416;1, A men jag undrar hur ni tänkt här?
Tack på förhand!
Mvh
Helena Pettersson
0702912588
Helena Pettersson
Publicerad 10 februari 2020
Hej Helena,
Gällande din fråga om UHM-kravet
Antibiotikaförskrivning 10416:1 finns det generella kriteriet fortfarande kvar
i Kriteriebiblioteket.
Kriteriet har däremot reviderats för att
specifikt gälla Kyckling och kalkon samt för att fungera bättre på marknaden. Det
är troligt att det generella antibiotika kriteriet 10416:1 under året successivt kommer
att ersättas av reviderade djurslagsspecifika kriterier för nötkreatur, gris,
lamm m.m.
Ambitionen i kriterieförvaltningen är
att förbättra kriterieprestandan.
Det kravID som bäst motsvarar 10416:1
för Kyckling och kalkon är baskriterium 11245.
Kriteriet på avancerad nivå 11246 ställer
mer omfattande krav på produktionen än 10416:1 vilket begränsar
marknadstillgången på kalkonprodukter.
Den upphandlande myndigheten bestämmer själv
vilka hållbarhetskriterier som motsvarar organisationens politiska ambition och
övriga förutsättningar.
Bästa hälsningar
/Monica
Monica
Hållbarhetsspecialist
12 februari 2020
Fråga oss!
25–26 april är Frågeservice stängd på grund av verksamhetsutveckling. På grund av en stor mängd inkomna frågor har vi just nu längre svarstider i Frågeportalen.