Till senaste kommentaren

Ska man ta hänsyn till särskilda hållbarhetskrav avseende färsk chark ?

Hej,
Rekommenderar ni några särskilda hållbarhetskrav som man bör ta hänsyn till för färskt chark?

Kommentarer

 • Hej,
  Tack för en intressant fråga!

  Produktkategorin färsk chark omfattar en stor variation av produkter. Vi har tolkat din fråga som att huvudråvaran i de flesta av produkterna är av animaliskt ursprung. Återkom om vi har missuppfattat er fråga.

  När animaliskt ursprung är huvudråvaran är det i första hand relevant att titta på hållbarhetskrav för kött. Upphandlingsmyndigheten har tagit fram ett antal hållbarhetskriterier inom kategorierna nötkött, griskött, lamm & får som kan vara till stöd. Du hittar alla hållbarhetskriterier för kött i Upphandlingsmyndighetens kriterietjänst.
   
  Hållbarhetskriterier som berör djurskydd, miljö och klimat
  I kriterietjänsten hittar du hållbarhetskriterier som berör ekologisk produktion, djurskydd, miljö och klimat. Vilka hållbarhetskrav som man bör ta hänsyn till beror på vilka hållbarhetsmål och ambitioner man har med sin upphandling eller som leverantör.

  För komplexa och sammansatta produkter kan det vara resurskrävande för både köpare och säljare att följa upp hårt ställda hållbarhetskrav. För att skaffa sig en bättre bild av vilka krav som är relevanta och rimliga att ställa kan du göra en marknadsanalys. På Upphandlingsmyndighetens webbplats finns det stöd om hur du genomför en marknadsanalys.

  Du är varmt välkommen att höra av dig om du har ytterligare frågor.
  Med vänlig hälsning,
  Charlotta Hållbarhetsspecialist

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.