Hur ofta uppdateras alla krav gällande livsmedel?
Publicerad 07 september 2018
Hur ofta uppdateras kraven för livsmedel och hur får man lättast information när dem förändras/uppdateras?
Clara
Publicerad 07 september 2018
Hej Clara,
Hållbarhetskriterierna inom livsmedel och måltidstjänster förvaltas enligt en 3-årscykel. Kriterierna inom respektive produktområde ses över vart tredje år och uppdateras om nyutveckling eller uppdatering av ordalydelse bättre motsvarar den offentliga kundens efterfrågan och offentliga leverantörers utbud. Följ vårt arbete för bättre offentliga livsmedelsaffärer på våra livsmedelssidor och i livsmedelsbloggen.
Hälsningar,
Hållbarhetskriterierna inom livsmedel och måltidstjänster förvaltas enligt en 3-årscykel. Kriterierna inom respektive produktområde ses över vart tredje år och uppdateras om nyutveckling eller uppdatering av ordalydelse bättre motsvarar den offentliga kundens efterfrågan och offentliga leverantörers utbud. Följ vårt arbete för bättre offentliga livsmedelsaffärer på våra livsmedelssidor och i livsmedelsbloggen.
Hälsningar,
Monica
Hållbarhetsspecialist
07 september 2018 (Uppdaterat 17 september 2020)
Hej!
Tack för ert svar. Kan man se när nuvarande kriterier senast uppdaterades?
Tack för ert svar. Kan man se när nuvarande kriterier senast uppdaterades?
Clara
07 september 2018
Hej,
I kriteriebiblioteket finns i anslutning till varje kriterium en flik som anger när det senast ändrades. Så här kan det se ut:
Monica
Hållbarhetsspecialist
07 september 2018
Jag har hört att ni uppdaterar kyckling, nötkött och gris under hösten 2019, men hur jag än letar på er sida så hittar jag ingen information eller tidsplan över när ändringar/uppdateringar ska vara klara? När kan jag beställa hem nya kriterier och veta att de är de senaste och de som ska gälla i 3 år framöver?
Jenny
24 september 2019
Hej Jenny,
Hållbarhetskriterierna förvaltas löpande och uppdateras vid behov (ungefär vart tredje år) i en kvalitetssäkrad kriterieprocess.
Undergrupp Kyckling publicerades i oktober 2018. Undergrupperna Nötkreatur och Gris planerar vi att publicera november 2019. Du hittar gällande Hållbarhetskriterier för livsmedel i Kriteriebiblioteket.
Följ våra aktiviteter och håll dig uppdaterad via livsmedelsbloggen! Läs mer och anmäl dig till livsmedelsbloggen.
Välkommen att höra av dig om något är oklart.
Bästa hälsningar,
Hållbarhetskriterierna förvaltas löpande och uppdateras vid behov (ungefär vart tredje år) i en kvalitetssäkrad kriterieprocess.
Undergrupp Kyckling publicerades i oktober 2018. Undergrupperna Nötkreatur och Gris planerar vi att publicera november 2019. Du hittar gällande Hållbarhetskriterier för livsmedel i Kriteriebiblioteket.
Följ våra aktiviteter och håll dig uppdaterad via livsmedelsbloggen! Läs mer och anmäl dig till livsmedelsbloggen.
Välkommen att höra av dig om något är oklart.
Bästa hälsningar,
Monica
Hållbarhetsspecialist
09 oktober 2019 (Uppdaterat 17 september 2020)
Fråga oss!
Våra öppettider gäller endast på helgfria dagar. På grund av en stor mängd inkomna frågor har vi just nu längre svarstider i Frågeportalen.