Till senaste kommentaren

Hur får jag skattereduktion för gåvor? Behöver jag som givare göra något?

Om du uppfyller kraven för att ta del av skattereduktionen kommer UNICEF Sverige som gåvomottagare att skicka kontrolluppgifter om din gåva till skatteverket. Det innebär att du som givare som uppfyller kraven för skattereduktionen inte aktivt behöver anmäla dig för att få tillgång till avdraget.  

Skatteavdraget kommer att synas på din inkomstdeklaration för 2020. Inkomstdeklarationen landar i din brevlåda under våren 2021.

Här kan du läsa mer om kraven för skattereduktionen: Skattereduktion för gåvor - vad är det?

Du kan läsa mer om skattereduktionen på Skatteverkets hemsida
UNICEF Sverige Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!
  En fråga om skattereduktion på gåva. Hur kan ni meddela skatteverket om givares gåva när ni inte har tillgång till givares personnummer. Ingenstans i ert informationsmaterial till givare står det att man skall meddela ert sitt personnummer och på inbetalningsblanketten finns inget utrymme - endast för OCR
  Göran Aurelius
 • Hej Göran,

  Tack för din fråga.

  När man skänker en gåva till UNICEF Sverige så inhämtas ditt personnummer från SPAR, som är ett allmänt tillgängligt register. Detta för att vi ska kunna administrera din gåva korrekt. Detta sker självfallet helt i enlighet med GDPR som du kan läsa mer om på denna hemsida. Således kan vi sedan även rapportera dina gåvor till Skatteverket som underlag för skattereduktion.

  Bästa hälsningar,
  Ronja

  Ronja
 • gäller skattereduktion också världsdforälder om gåvan är 200 kr eller mer per månad?
  PER-OLOF JOHANSSON
 • Hej Per-Olof,

  Tack för din fråga.

  Det stämmer bra att månadsgåvor via autogiro på minst 200 kronor är avdragsgilla för skattereduktion. UNICEF kommer att inkludera Världsföräldrars månadsgåvor på minst 200 kronor i kontrolluppgiften till skatteverket.

  Bästa hälsningar,
  Ronja
  Ronja

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.