Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

tung trafik på liten gata.

Jag bor på Skolgatan i Anderslöv. Detta är en liten gata med hus på båda sidorna gatan mynnar ut till ica. Ica har en liten vändzon för att all tung trafik ska kunna köra ut på landsvägen. Nä alla lastbilar kör genom Skolgatan gärna fort så klart. Ibland är bilen så lång att man måste upp på trottoaren för att komma ut oå Pålsvägen. Snälla få stopp oå detta innan något barn eller djur blir påkörda.

Monica Lindh Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Monica
  Vi framför dina synpunkter till Gatuavdelningen på Tekniska förvaltningen nu med det samma.
  Trevlig helg

  Ove Hed Kommunikatör
 • Tack för snabbt svar. Hoppas man gör något åt det.

  Monica Lindh
 • När skall det göras något åt okynnes trafiken på CB Friisgatan , från Hamngatan mot norr.....Det parkeras hej vilt där, på gång och cykelbanan, blockera oss som skall till vårt garage på CB Friisgatan 1 Säger man till dom att här får ni inte parkera , då skall man hålla truten kärring. Många tror också att den biten är enkelriktad, skall dom till vänster när de kommer från norr , Då håller man till vänster och blockerar när vi skall skall köra till vårt hus , ofta sitter dom och tittar i skyltfönstret ( cykelelaffären ) flera gånger jag har kommit har kört upp framför deras front , vågar inte tuta för dåkör dom klart fram. skyltning måste upp eller någon form av markering. MVH från oss som bor på CB friisgatan 1.

  Britt Marie Nilsson
 • Tack Britt Marie
  Det ska vi framföra till Tekniska förvaltningen.
  Med vänlig hälsning

  Ove Hed Kommunikatör
 • Hej Igen !

  Skulle vara intressant att få ett svar .. om vad tänker ni göra ... och när händer det något

  Kan inte vara något avancerat att sätta upp lite skyltar , och markera att inte gatan är enkelriktad.

  Och vem skall offra sitt liv för att ni inte gör något åt trafiken , antagligen blir det ett barn som får göra detta innan ni vaknar.

  En dag för några dagar sedan kom det en bil med släp i hög fart nerifrån Hamngatan , jag gick mitt på gå gatan för att markera , här kör man inte . Han fick bromsa ner och om blickar kunde döda så hade han gjort detta . jag var beredd på att hoppa undan.

  MVH

  Britt Marie Nilsson

  Britt Marie Nilsson
 • Håller med dig man får ju inget svar

  Monica Lindh
 • Hej Alla
  Vi har kontaktat Tekniska förvaltningen igen för att vi ska få ett svar till er allihopa.
  Hoppas att vi har ett svar till er innan jul.
  God Jul och Gott nytt år!

  Ove Hed Kommunikatör
 • Hej igen allihop!

  Såhär svarar Tekniska förvaltningen.

  Hej
  Jag vill börja med att säga att Trelleborgs kommun jobbar aktivt med barns säkerhet i trafiken, till exempel har vi ett projekt som heter ”Säkra skolvägar” där vi under 2017 kommer att arbeta med några utvalda skolor och titta på elevernas färdval och trafiksäkerhet till och från skolan. Fortkörningar eller att andra trafikregler inte följs är en polisfråga. Detta är inget kommunen övervakar. Jag kommer att ta med mig era synpunkter till nästa trafiksäkerhetsmöte som vi har en gång i månaden med polisen här i Trelleborg. Kommunens parkeringsvakter är ofta på CB Friisgatan för att se till att parkeringsreglerna efterföljs. Jag vidarebefordrar även era synpunkter till dem.

  Med vänlig hälsning
  Jessica van Rooyen, Enhetschef Trafik, Tekniska förvaltningen

  via

  Ove Hed Kommunikatör
 • Vill påpeka att Tung trafik på liten gata var min överskrift och det gällde Anderslöv och inte CBFgatan i Trelleborg. Här är ju något att tänka på.

  Monica Lindh
 • Jag har aldrig sett någon parkeringsvakt på CB Friisgatan, där borde man finnas många gånger på dagen allra helst när Forex bank öppnar och på eftermiddagar. Jag bor så jag ser från Hamngatans Ljussignal och upp till Statyn , och har aldrig sett någon parkeringsvakt på denna bit. Jag har frågat andra i huset , som säger exakt samma som jag. har aldrig sett någon här . För om dom går här hade vi inte haft detta problem. Så detta argument köper vi inte, att dom visar sig här på denna bit. så många gånger man är ute på denna bit borde man sett någon en enda gång.

  MVH

  Britt Marie Nilsson

  Britt Marie Nilsson
 • Hej Britt Marie
  Vi har vidarebefordrat dina synpunkter till Tekniska förvaltningen.

  God Jul

  Ove Hed Kommunikatör
 • Hej Britt Marie!

  Ledsen att svaret har dröjt men nu har vi fått följande svar till dig från vår gatuavdelning;

  Hej Britt Marie

  I Trelleborgs kommun arbetar vi aktivt med barns trafiksäkerhet och säkra skolvägar. Jag är inte helt med på vad du menar med ”att sätta upp lite skyltar”. Du får gärna ta kontakt med mig på nedan nummer så kan vi diskutera detta mer.

  Med vänlig hälsning

  Jessica van Rooyen
  Enhetschef Trafik
  Tekniska förvaltningen
  Trelleborgs kommun

  Tel: 0410-73 33 70
  Mobil: 0708-81 73 70
  E-post: jessica.vanrooyen@trelleborg.se

  Susanne Nilsson Infomaster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy