Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Trafikspegel

Hej, det skulle behövas en trafikspegel i korsningen Tommarpsvägen - Västergatan vid övergångsstället, som det är nu så ser man ingenting när man ska korsa vägen, trafik kommande norrifrån på Tommarpsvägen är i praktiken framme vid övergångsstället innan man upptäcker dom. Fixa till det INNAN det sker någon olycka!
Tommy Svensson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!

  Jag har skickat ditt inlägg vidare till vår gatuavdelning.

  Med vänlig hälsning
  Susanne Nilsson Infomaster
 • Här kommer ett svar från gatuavdelningen:

  Trelleborgs kommun är mycket restriktiva till att montera trafikspeglar. Anledning till detta är att spegeln i alla lägen måste sitta rätt inställd. Om den vrids av någon så blir trafikfaran större än om det inte sitter någon spegel alls.
  Som cyklist eller fotgängare har man ett ansvar att inte korsa väg om så inte kan göras på ett trafiksäkert sätt. Trafik kommande norrifrån på Tommarpsvägen är också i inbromsande fas då Västergatan/Stavstensvägen närmar sig så det är inte tal om höga hastigheter i detta moment.
  Buskage i korsningen beskärs av parkavdelningen kontinuerligt för att inte förhindra sikt.
  Fanny Nyberg Kommunikatör
 • Hej Fanny!
  Jag hoppas verkligen Du varit på platsen och sett hur där ser ut, jag vet att man har ett eget ansvar i trafiken men bilister kommande norrifrån har faktiskt hög fart genom den lilla kurvan innan övergångsstället och det finns buskar som skymmer sikten för gångtrafikanterna, bilarna dyker upp väldigt hastigt, hoppas det inte sker någon olycka där, mvh Tommy Svensson.
  Tommy Svensson
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.