Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Ny entreprenör klipper gräs i Smygehamn, klart sämre än tidigare

Hej,Tidigare år har vi efter samtal med växtkraft fått ordning på klippning etc. Nu är det återigen en mindre katastrof. Idag verkar man åter klippa. Man lämnar stora fläckar oklippta mitt i gräsmattorna, runt träd etc. Dikessläntarna tas inte alls längs Ö Torps byaväg. Kantklippning i gångar mellan fastigheterna görs ej heller. Vi bor på området vid Ekvatorn. Maskroshavet.Tacksam om ni tar kontakt med den nya entreprenören eller återgår till dem som skötte det tidigare, som gjorde det med den hedern.
Med hopp/krav om/på en omedelbar förbättring.

Kommentarer

 • Hej Göran
  Vi skickar dina synpunkter vidare till Parkavdelningen.

  Mvh

  Ove Hed Kommunikatör
 • Hej igen,Som skrevs tidigare klippte man gräset igår. Man tycks dessutom anse sig färdiga, eller?Masroslandet längs med Östra Torps byavägen utanför de relativt nya fastigheterna längs med Longituden kvarstår. Detta gjorde den förra entreprenören med en "gräsröj" trimmer modell större. Kunde inte komma in mellan träden med andra maskiner dessutom var det alldeles för brant i slänten. De gjorde ett mycket bra jobb, vilket inte är fallet idag. Det ser förfärligt ut inte värt en kommun som Trelleborg. Tacksam om ni meddelar entreprenören så att denne återkommer snarast för åtgärd, innan vi åter har samma maskrosland på våra fastigheter.
  Göran
 • Hej Göran
  Som sagt, vi har skickat dina synpunkter till parkavdelningen. Vi hör av oss när vi får besked av parkavdelningen om vad som händer.
  Mvh

  Ove Hed Kommunikatör
 • HejVille endast påpeka att övrig klippning var betydligt bättre igår men att man fortfarande missar utanför fastigheterna. Tydligen har entreprenören vidtalats men försöker fortfarande undvika de ytor som är svårtillgängliga och tidskrävande. Det återstår fortfarande någon vardag denna vecka. Ingen åtgärd = hörs igen måndag.
  Göran
 • Hej Göran
  Parkchefen låter hälsa att:
  Tack för synpunkten . Vi gör uppföljningar på vår  entreprenör och kommer att framföra synpunkterna.
  Hälsningar
  Mark

  Ove Hed Kommunikatör
 • Hej igen,Det är ingen synpunkt jag framför det är fakta. Tacksam för omedelbar åtgärd eller byt entreprenör omgående. Lite ordning och reda samt valuta på skattepengarna kan man väl förvänta sig. Med fortsatt vänlig hälsning
  Göran
 • ... så var det måndag kväll och ingen entreprenör i sikte. Ej heller någon "parkchef"?

  Fakta: Gräset har nu nått oanade höjder, ca 40 centimeter på sina ställen. Maskrosorna har blommat av och sprider nu sina frö för att säkerställa återväxten nästa år. Grattis.

  Mer fakta: Enligt tidigare erhållen, från Trelleborgs kommun, information tillhör vägrenen på Östra Torps byaväg Statens vägverk, medan området mellan vägrenen och våra tomtgränser, en yta om cirka 2 x 100 meter, tillhör kommunen.
   
  Nästa steg om behov kvarstår: Skall bli intressant att se upphandlingsunderlaget med påföljande offert och det sedan tecknade avtalet. Hur har man fastställer vilka ytor som skall underhållas och i vilken mån? Har kommunens upphandlare missat denna yta eller har entreprenören själv bestämt att det inte skall åtgärdas? Har kommunen förhandlat bort insatser jämfört med tidigare entreprenörsavtal för att "spara" pengar?

  Skulle vara på sin plats att infoga en bild, men det tar vi nästa gång, om behov kvarstår.Det växer ju fortfarande.

  Synpunkt: Jag tycker (synpunkt) att det är under Trelleborgs kommuns anständighetsnivå att lämna en sådan yta helt utan underhåll. Det tar inte några stora resurser i anspråk att åtgärda i samband med övrigt underhåll.

  Kanske medborgarna skall söka rutavdrag för att sköta om kommunens yta.
  Göran
 • Hej Göran
  Vi har återigen vidarebefordrat dina synpunkter till Parkavdelningen. Vi återkommer med svar.

  Mvh
  Ove Hed Kommunikatör
 • Hej igen,
  det tackar vi för även om det inte tycks göra nytta. Nu har grannarna svärandes börjat klippa och rensa upp kommunens mark. Jag lovar att det inte är några vackra tankar man har om det bristfälliga underhållet. Jag bifogar några bilder med en hälsning från Maskroslandet, en skamfläck i Trelleborgs kommun, eller?
  Njut av det underbara landskapet och de vackra blommorna.

  Göran
 • Hej Göran!

  Jag har skickat ditt inlägg vidare till vår parkavdelning.

  Med vänlig hälsning
  Susanne Nilsson Infomaster
 • Hej igen,
  det ni använder benämnt "Parkchef", är det en imaginär, eller? Är det något ni använder när ni inte har något bra svar? Kanske er interna mail inte fungerar, mailet har aldrig nått parkchefen. I vilket fall som helst växer gräs, maskrosor och annat ogräs hejvilt. Gräsets längd kan snart vara med i Guiness rekordbok. Nu gömmer även de spanska skogssniglarna sig i det höga gräset för att attackera våra fastigheter i de arla morgontimmarna.
  Det har passerat 12 dagar sedan mitt första inlägg. Det hinner bli höst och gräset hinner vissna innan någon parkchef ger sig till känna, om det nu inte är en imaginär, förstås.
  Göran
 • Dag 13:Nu har den entreprenören påbörjat klippningen igen, efter 13 dagar. Är de så ofta det skall underhållas enligt ingånget avtal? Klippningen är knappast noggrannare än för fjorton dagar sedan. Ingen parkchef har synts, kanske skymd av det höga gräset. GRÖN ASFALT är ett förslag som kanske borde beaktas, eller? Förvisso avbröt man arbetet idag klockan 1500, kan inte tänka mig att man har för avsikt att lämna stora ytor oklippta. Återkommer kanske under morgondagen, vi avvaktar och ser vad som händer.Inget ont som inte har något gott med sig, man behöver inte plantera någon häck, den står kommunens ogräs snart för, om gräset inte böjer sig av sin tyngd. 
  Vi hörs imorgon, dag 14.
  Göran
 • Dag 14:
  Gryningsrapport från Brigadkapten Manuel i Spanska Skogsnigelkompaniet, även kallad Capitan Muerto Caracol:

  "Växtligheten gagnar oss och är till stor fördel inför vår stundande attack, Fi ligger lågt och avvaktar order från högre ort. Inga krigsmaskiner i sikte. Verkar som om man svikit sina medborgare i detta avgörande slag. Återkommer med vidare instruktioner.
  Capitan Manuel, Spanska Skogssnigelkompaniet."

  ​​​​
  Göran
 • Hej Göran!

  Alla dina iakttagelser är vidareskickade till vår parkchef.

  Med vänlig hälsning
  Susanne Nilsson Infomaster
 • ... har du undersökt, han kanske är på semester, och ingen ersättare utsedd. Eller ändå värre, han har kanske slutat och finns inte inom kommunen längre.
  Återkommer dag 15.
  Göran
 • Order från Brigadkapten Manuel i Spanska Skogsnigelkompaniet.

  "Om inget oförutsett inträffar anfaller vi i gryningen klockan 600.avvakta vidare order"

  Muerto Caracol
  Capitan Muerto Caracol
 • Kontraorder från Brigadkapten Manuel i Spanska Skogsnigelkompaniet.

  "Fi attackerar med gigantiska krigsmaskiner. Attacken kom plötsligt. Ligg lågt, mycket lågt. Avvakta vidare order under dagen."

  Muerto Caracol                    
  Capitan Muerto Caracol
 • Hej Göran och Muerto Caracol!

  Jag har fått följande svar från vår parkchef:
  Vi har en ny entreprenör som vi håller på att etablera. Vi följer upp arbetet och gör extra kontroller då och då, men vi kan inte göra det varje dag. Vid senaste kontrollen var gräsklippningen OK i Smygehamn. Om det uppfattas att gräsklippningen hoppats över eller glömts bort, är vi på parkavdelningen glada om vi får en rapport om det via vår kundtjänst.

  Hälsningar
  Mark
  Mark Huisman
  Chef Park och natur
  Susanne Nilsson Infomaster
 • ... Som har vilken e-post eller länk? Var på hemsidan når man dem? Tyvärr inte kunnat hitta annan ingång än detta forum för dylika frågor. 
  Tilläggas  bör att förra klippningen, som för övrigt var för två veckor sedan, absolut inte var OK för oss som bor här, därav denna skriftställning.
  Med vänlig hälsning,
  Göran
  Göran
 • Hej!

  Kundtjänst når du på:
  Telefon: 0410-73 30 00
  E-post: kundtjanst@trelleborg.se
  Öppettider
  vardagar måndag - torsdag 08.00-16.30, fredag 08.00-16.00

  Med vänlig hälsning
  Susanne Nilsson Infomaster
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.