Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

En is till?

Hej!
För ett tag sedan kunde man läsa i Trelleborgs Allehanda att man höll på att utreda om en is till för att få fler tider till barn och ungdomar som utövar konståkning och ishockey. Hur gick det med detta?

Kommentarer

 • Hej Peter
  Vi har skickat frågan till Kultur och fritidsförvaltningen. Återkommer med svar till dig.
  Med vänlig hälsning

  Ove Hed Kommunikatör
 • Hej Peter!

  Jag har fått följande svar till dig;

  Denna frågan har varit upp i fritidsnämnden i april 2016 §23 och beslutet blev:

  Fritidsnämnden beslutar att det inte är ekonomiskt genomförbart med detaljplaneändring och eventuell utbyggnad av ishallen. Fritidsnämnden beslutar även att ge förvaltningschefen i uppdrag att återrapportera till nämnden hur förvaltningen inom befintliga lokaler kan få till bättre nyttjande för omklädningsrum och förråd till föreningarna.

  Inför 2017 äskar fritidsnämnden pengar till åretruntöppet av ishallen. Detta förutsätter dock en investering i kylanläggningen som finns med som en investering 2017.

  Med vänlig hälsning

  Susanne Nilsson Infomaster
 • Hej,

  Jag har hört att Vikings kunde finansiera en extra is själv men att marken runt är prickmärkt och kommunen ska ha 200 tusen för att ens titta på ett bygglov, låter som en konstig prioritering när det gäller idrott för barn och unga som är så viktigt.

  Känns inte som att kommunen vill hjälpa till här och det skulle man vilja veta varför från fritidsnämdens sida.

  De kan passa på att åka till lilla staden Ljunby och titta på deras Arena, där snackar vi om en kommun som satsar.

  Christina
 • Har för mig att precis innan Trelleborg fick nytt styre ,efter Egil Ahl, så var det bestämt att en ny is skulle läggas väster om dagens ishall där den s.k bussparkeringen är idag. Markprover är tagna på denna yta. Kylaggregatet som finns i hallen skulle kunna driva även denna isen.
  Håller helt med Christina! Ljungby med ca 15000 invånare har en fantastisk arena.
  Att ha isen igång hela året är en positiv förändring. Kommunen kan hyra ut tider till hockeylag och konståkningsklubbar runt omkring Skåne och Danmark. Speciellt nu när Kockum Fritid stänger sin ishall för renovering nästa sommar. Men problemet kvarstår ändå under den ordenarie säsongen med träningstider för våra barn. Det är inte rimligt att en 12 åring ska träna mellan 21 och 22 när man har skola dagen efter.

  Peter
 • Hej!

  När det gäller "En is till" som TIF själva kunde bekosta så krävdes det ett tillfälligt bygglov. För att få ett tillfälligt bygglov krävs det att man kan visa på att det endast är tillfälligt att barn och ungdomar ökar inom isidrotterna och det kan vi inte då vi vet att antalet ökar.

  Med vänlig hälsning

  Susanne Nilsson Infomaster
 • Hej Susanne! Om jag har förstått dig rätt så betyder det att vi har ett moment 22 här.......
  Detta betyder att klubbarna snart måste tacka nej till att fler barn kan
  utöva någon isaktivitet.
  Finns det någon som helst förståelse för detta problem hos er i fritidsnämnden? Och vad kan man göra åt det?

  En annan sak angående ishallen som hade varit bra är nya högtalare. Vem bestämmer om detta?

  Peter
 • En sak till, varför startar man ett Hockey och Konståknings gymnasium från kommunens sida om man sedan inte har is hela året eller tänker satsa på att försöka få till en ishall till samt att bygga om omklädningsummen?

  Det finns så många vuxna som hade hjälp kommunen med detta bygget!

  Låt våra barn få vara aktiva men inte sent på kvällen så de missar viktig sömn och återhämtning och kan sköta skolan!

  Christina
 • Hej!

  Vad det gäller högtalarna så är kultur- och fritidsförvaltningen medvetna om det och planerar att byta dem efter att isen smälts ner i vår.

  Nämndernas sammanträden är inte offentliga och vi tjänstepersoner vet därför inte hur resonemangen har gått på sammanträdena.

  För att påverka politiska beslut kan du antingen ta kontakt med en enskild kommunpolitiker, de politiska partierna eller vända dig till berörd nämnd. Det finns även möjlighet att lämna in medborgarförslag (http://www.trelleborg.se/sv/kommun-politik/medb...).

  Med vänlig hälsning

  Susanne Nilsson Infomaster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy