Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Dexter, skolportalen

Kära bildningsförvaltning!

Dexter, där man som förälder förväntas lägga in sina barns schema, är ett skämt. Användarvänligheten är under all kritik. När jag nu äntligen fått mina barn att sova, så ska jag lägga min sista energi på att dextra.

Först och främst, det verkar helt omöjligt att byta lösenord så det får jag skicka efter varje gång eftersom det inte går att minnas en kombination på slumpmässiga bokstäver och siffror. Det automatiska svaret är: vill du ha lösenordet per mail eller per brev. 2014????? Vem skickar efter lösenordet per brev? Även om medelåldern är hög i Trelleborgs kommun är det väl för fan ingen över 75 år som har barn i förskoleåldern?????

Sen har jag rullande schema för tillfället. Jag stämplar alltså inte in och ut samma klockslag varje dag, jag jobbar alltså inte på gummit. Jag vill lägga in fyra veckors schema på en gång och väljer "4 veckor". Nu går det inte att komma förbi det faktum att dexter tar för givet att samma schema ska gälla alla veckor. Så är inte mitt schema. Jag strunar vid det här laget i vilket. Dextrat har jag i alla fall gjort så nu kan inga dumdryga barnskötare eller förskolärare med felriktad ambition, gnälla på det.

Sen är det dags att lägga in schema för barn nummer två. För om barn nr två inte har samma schema som barn nummer ett så står den puckade personalen i dörren och säger nått i stil med; Så du kommer med båda två i alla fall idag, vi trodde den ena skulle va ledig för det är tomt i schemat. (Ja det känns ju sannolikt att jag helt plötsligt skulle lämna den ena ungen och ta den andra med på jobbet.)

Det gäller att hålla tungan rätt i mun och trycka på rätt knappar i rätt ordning annars suddas alla tider och datum ut och skickas iväg till sambandscentralen där alla scheman ska läggas ihop så smidigt och bra.

Omarbeta dexter. Det spelar ju ingen roll om mina barn kommer kl 6, 8, 9 eller 12, där är ju personal ändå. Ska ni tvunget ha in tiderna på detta sätt så be nån med erfarenhet av system, programmering, användarvänlighet och webdesign ta sig an jobbet. Inte nån jävla retard som är inlasad i kommunen. Gör en app eller nått som känns anständigt vår tid.

Jag tycker ni ska prova dexter själva. Men inte i tysthet på kontorstid utan gör det samtidigt som minst två små barn springer omkring som småbarn gör. Och är hungriga och har bajsat och spillt i soffan och klämt handen osv. Eller så gör det vid kl 22 efter en hel dag av småbarnsliv. Om ni får problem kan ni ju alltid klicka på "hjälp" länken högst upp. Där finns en så trevlig lathund att använda.

Lycka till!

Kommentarer

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy