Vattenavstängning

Hur kan ni godkänna att dem stänger av vattnen för andra gången på två veckor i anderslöv o dessutom under många timmar. Första gången 8-18 idag 18-04 detta är under all kritik och ställer till det när man är en stor familj med många barn...
Ulrika

Kommentarer

 • Hej Ulrika,
  Se nedan svar från Enhetschefen för Dirstribution;

  VA–avdelningen som ansvarar för drift och underhåll på ledningsnätet har i detta specifika ärende anlitat ett företag som utför vatten och luft spolning av vattenhuvudledningar. I uppdraget ingår även information till berörda fastighetsägare, vilket har skett inom utsatt tid.

  Definitivt olyckligt för fastigheter som drabbas av 2 avstängningar inom loppet av två veckor, detta p.g.a. ledningars placering och arbetets genomförande det ledningarna spolas mot en slutdestination (spolpost/ brandpost).

  Avdelningen hänvisar även till ABVA (Allmänna bestämmelser VA):
  VA- huvudmannen har rätt att begränsa eller stänga av vattenleveranserna för att förebygga skada samt vid reparationer, tillsyn och liknande omständigheter. Vid planlagt leveransavbrott informerar huvudmannen fastighetsägarna om detta på lämpligt sätt, t.ex. genom skriftligt meddelande.

  Ha en fin dag!
  Therese

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.