Till senaste kommentaren

Varför skall jag betala för förskoleplats med maxtaxa under sommaren?

Hej!
Ficka faktura från kommunen på 1425kr, maxtaxa för förskoleplats till min yngsta son. Han har en plats som får nyttjas med 15 timmar i veckan eftersom mamma är arbetssökande.

Fråga 1: Tycker ni att det är rimligt att betala maxtaxa för 15 timmar/vecka? I andra kommuner kan man nyttja förskolan fler timmar/vecka.

Fråga 2: Varför har Trelleborg inte denna möjlighet till utökat antal timmar, speciellt då med tanke på att jag betalar maxtaxa?

Fråga 3: Är det rimligt att betala 1425 för Juli månad för en plats som är berättigad till 15 timmar/vecka och då jag inte alls kan lämna mitt barn där eftersom jag har semester och just 15 timmars platserna är bara till att nyttja när skolterminer är igång?

tacksam för svar!

MVH

Fredrik Rosdahl
Fredrik Rosdahl

Kommentarer

  • Hej Fredrik

    Tack för ditt meddelande.

    Från och med höstterminen barnet fyller tre år har man rätt till avgiftsfri förskoleverksamhet som omfattar 15 timmar/veckan. Vill man ändra till allmän förskola skall man ta kontakt med förskolan eller förskole administrationen för att framföra sitt önskemål så att det blir rätt med fakturorna. För de vårdnadshavare som är föräldralediga eller arbetssökande har man möjligheten att välja mellan allmän förskola eller betalande plats. I Trelleborgs kommun betalar man för platsen och inte för antalet timmar barnet går på förskola , därför får man faktura även under sommaren då barnet är ledigt. Du är välkommen att ta kontakt med kundtjänst på 0410-733000 för att få hjälp med ditt ärende.

    Ha en bra dag.


    Fatlinda

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.