Varför fungerar inte pollarna?

Hej. Varför är inte de väghinder som finns på gågatan uppe. Cyklar förbi 2 gånger om dagen morgon och eftermiddag. Men jag ser aldrig att de är uppe för att hindra trafik på gågatan. Jag har bara noterat från Algatan/Flockergatan och vid CB Friisgatan. Känns konstigt att de finns som säkert för oss cyklande/gående men används inte.

Anders Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Anders,

  Tack för att du hör av dig angående problemet.
  Till pollarna på gågatan hör ett system som gör det möjligt för bland annat räddningsfordon att vid anrop själv sänka pollarna dygnet runt. Systemet fungerar just nu inte som det ska då signalen inte når fram, därför har Stadsmiljöavdelningen valt att hålla pollarna nere för att inte ställa till det vid eventuella utryckningar.

  Avdelningen är mitt i en felsökning och hoppas på en lösning snart.


  Ha en fin dag, och trevlig midsommar!

  Therese Kommunvägledare
 • Jag tänkte kontakta er om detta, men ser att Anders också reagerat. Han fick svar den 22 juni, alltså innan midsommar. Idag är det den 1 november och det har inte hänt nånting! Hur är det möjligt?! Varför tar allting så ofantligt lång tid i Trelleborg?! Det fanns en anledning till att de sattes upp och ni får gärna upplysa mig om den totala kostnaden för dessa stolpar, samt vem som har bekostat dem. Jag har sett dylika stolpar på flera andra platser, framförallt utomlands, och de fungerar alldeles utmärkt. Varför kan man inte lösa problemet i Trelleborg, utan man väljer att låta dem vara nere, och så hoppas man att ingen ska tänka på det...?! Vilket datum har ni satt som slutdatum för när detta problem ska vara åtgärdat, för ett datum har ni väl, eller?!   Christina
 • Hej igen Christina,

  Ber om ursäkt för att du har fått vänta på svar.
  Vi har nu fått svar från Trafikenheten att det har varit en del olika problem med pollarna vilka varit svåra att lokalisera, därav den utdragna tid pollarna varit ur funktion. Bland annat har pollarna inte kunnat sänkas med hjälp av RAKEL vilket inneburit att eventuella räddningsinsatser inom området skulle riskera bli kraftigt försenade. Problemen ska enligt kommunens anlitade entreprenör nu vara avhjälpt och pollarna är nu åter i drift.

  Önskar dig en fin dag! 

  Caroline Kommunvägledare
 • Tack för fix och svar!

  Vänligen//Christina
  Christina

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.