Sopsortering och storlek på kärl

Hej!
När vi i vårt hushåll (5 personer) sopsorterar försöker vi följa de anvisningar som finns. Tyvärr resulterar det i att facket för ”restavfall” blir fullt till ungefär en tredjedel medan facken plast och papper blir överfulla. Hur ska vi prioritera? Är det kommunens rekommendationer att man ska lägga över lite plast och papper i facket för restavfall, eftersom detta fack är så överdimensionerat och dessutom töms dubbelt så ofta?
Pälle

Kommentarer

 • Hej Pälle,

  Vi ställde din fråga direkt till driftchefen på Avfall- och Återvinningsavdelningen som svarar såhär:

  " Varje hushåll har olika behov och därmed varierar även avfallsmängden i hushållen. Proportionerna i facken är en snittberäkning som är gjord via bland annat plockanalyser, tyvärr kommer vi inte att kunna matcha 12500 villahushålls behov fullt ut. Därmed finns det tilläggsabonnemang även för plast och papper. Det finns också möjlighet att beställa extra hämtning eller besöka en återvinningsstation".

  Dessa abonnemang kan du beställa via kundtjänst på kundtjanst@trelleborg.se eller 0410-733 000. Kärlets utformning är alltså gjort för att vara ett komplement till Förpacknings och tidningsinsamlingens gröna containers som är uppställda på olika platser i kommunen, samt återvinningscentralerna i Trelleborg, Anderslöv och Smygehamn. På länkarna nedan kan du hitta er närmsta återvinningsstation samt läsa mer om hur ni kan minska ert avfall.

  https://www.ftiab.se/173.html
  https://www.sopor.nu/minska-ditt-avfall/inspiration/tips-fraan-andra/

  Ha en fortsatt trevlig dag!
  Therese Kommunvägledare
  (Uppdaterad )
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.