Sockerfri skola

Hej. Jag undrar om det inte är så att Trelleborgs skolor (tänker främst på grundskolorna) sedan några år tillbaka är helt sockerfria? Alltså att det inte ska ätas godis, drickas saft/läsk..? Inte ens medhavd.
Mathilda

Kommentarer

 • hej : Matilda
  Vi har skickat din fråga vidare till :bildningsforvaltningen@trelleborg.se
  Ha en fin dag!
  Mahmoud
 • Hej : Matilda

  Trelleborgs förskolor och skolor följer vår mat- och måltidspolicy. Skollagen ställer krav på att skolmåltiderna ska vara kostnadsfria och näringsriktiga. De Nordiska näringsrekommendationerna 2012 (NNR) är de officiella näringsrekommendationerna i Sverige. De ligger till

  grund för Livsmedelsverkets generella kostråd och för vår menyplanering. Vi har en gemensam menyplanering och följer upp varje enhet en gång per år för att säkerställa att måltiderna är hälsosamma utifrån flera aspekter där intag av socker är en. Även om mängden socker bör hållas nere så mycket

  som möjligt kan det i en välplanerad meny ingå ketchup eller sylt som tillbehör till rätter som till exempel köttbullar eller blodpudding. Vill du veta mer specifikt för en skola eller förskola tag gärna kontakt med kökschefen i området.
  Vänligen Stina Salmonsson, Måltidschef
  Ha en fin dag!


  Mahmoud
 • Jo, maten har jag koll på. Men som min fråga lydde så gällde det saft, läsk, godis, kakor...då jag vet minst en skola där det gärna serveras godis till eleverna på fritids, även utan särskild anledning (dvs. behöver inte vara någon tillställning eller särskild dag). Där det är fest någon/några gånger per termin där det serveras både saft och godis. Ibland även där barnen får ta med eget godis och egen saft/läsk.
  Mathilda
 • Hej : Mathilda
  ska Vi tolkar dina kommentarer som ett klagomål om en specifik skola? Vi kan skicka ditt klagomål till den här skolan om ni vill, men vad heter den här skolan?
  Ha en fin dag
  Mahmoud

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.