Rötslam

Jag ställde en fråga om rötslam och mitt i diskussionen så stänger ni kommentarsfältet, Varför? Tror nog att jag själv bör ta mig ut och ta några prover för att få det analyserat. Ska bli spännande och se om kommunen talar sanning.
Robban Dahlgren

Kommentarer

 • Hej,

  Miljöavdelningen svarade på alla dina frågor men ansvarig gick på semester. Vänligen mejla kundtjanst@trelleborg.se för fortsatt diskussion.
  Trelleborgs kommun
 • Rötslammet eller hästgödsel som ni kallar det ligger fortfarande kvar ute på åkern. Enligt er skulle det vara utspritt efter ca4 veckor och nu har det gått 7 veckor.
  varför måste vissa göra gjuten gödsel platta? Men i detta fallet får det lagras rötslam och hästgödsel i kopiösa mängder rakt på backen 100m från Dalköpinge ån. Borde inte samma regler gälla för alla?
  Robban Dahlgren
 • Hej,

  Fyra veckor var den tid som angavs av lantbrukaren.
  Det finns inga krav på att någon ska ha en gjuten platta. Om högen stör ur miljö- eller hälsoskyddssynpunkt så gör gärna en klagomålsanmälan.
  Trelleborgs kommun
 • Ja jag borde nog göra det till vilken adress skickas klagomålsanmälan? Det är nämligen många som inte får lagra gödsel hur som helst! Men i detta fallet får man lagra kopiösa mängder rötslam på åkermark och väldigt nära Dalköpinge ån! Mycket mycket märkligt.
  Robban Dahlgren
 • Hej igen,

  Du kan lägga din anmälan här: Störningar i boendemiljö - Trelleborgs kommun -> välj sedan "bristande gödselshantering".

  Önskar dig en fin dag!
  Ruben Kommunvägledare
 • Vad är tanken? Ska rötslammet ligga kvar i den stora stacken hela vintern och låta regn och ytvatten dra med sig skiten ner i bäcken och grundvattnet? Tycker att det är mycket märkligt att man får stacka upp så mycket slam på åkermark!
  Robban Dahlgren
 • Hej,

  Miljöavdelningen hälsar att du får lägga in ett formellt klagomål om ärendet skall behandlas.

  Önskar dig en fin helg!
  Trelleborgs kommun
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.