Parkeringsproblem i villaområde.

Jag undrar om en stor segelbåt på en trailer får stå parkerad på en smal villagata under 4 månader?
Berne

Kommentarer

 • Hej Berne,

  Ett fordon får parkera max 24 timmar på gatumark om inget annat anges. Detta gäller vardagar utom dag före sön- eller helgdag.
  För att kunna hjälpa dig vidare med ärendet kontakta oss gärna via kundtjanst@trelleborg.se med ytterligare uppgifter om vilken gata det gäller.

  Ha en fortsatt bra dag!
  Sofia
 • Vilka parkeringsregler gäller i korsningen Östergatan-Kyrkbacken i Anderslöv?
  Jan
 • Hej Jan!

  Kyrkbacken är inte planlagd som gata i detaljplanen vilket innebär att det är infartsregeln som gäller på Kyrkbacken och inte 10-metersregeln. Jag hoppas att detta var svaret du sökte annars får du gärna höra av dig igen.

  Ha en trevlig dag.
  Mattis
 • Hej!Jag vill gärna komma i kontakt med den som är ansvarig för det nya parkeringsförbudet som satts upp längs Östra Förstadsgatan, i relation till Måsgränd.

  Vi alla fick hem information om detta två dagar innan skyltarna sattes upp, vilket kändes som väldigt kort tid. Det stod att det skulle sättas upp parkeringsförbud då det var ytterst begränsad sikt från måsgränd och ut på östra Förstadsgatan. Jag kan förstå varför det sätts upp förbud på södersidan men varför sätts det upp förbud även på norrsidan? Där är det ingen sikt som skyms. Och nu får man inte ens stanna till längs vägen utanför sitt hus. Det hade varit väldigt önskvärt om ni kunde se över norrsidans parkeringsförbud. Vi är många som inte har någon uppfart och inte heller någon möjlighet att bygga till någon. Det kan tyckas vara ett i-landsproblem men det är problematiskt. Det hade underlättat väldigt mycket om vi iaf hade kunnat parkera längs norrsidan där sikten inte skyms, vilket det i brevet stod som anledning till skyltning.

  TACK på förhand.
  Sara
 • Varför sätter man upp en trafikskylt om förbud att stanna längs med flinthögsvägen norr om Västervångsskolan när det inte finns någon som övervakar att detta följs.varje vardag står det 5-10 bilar parkerade efter skylten. Som boende har man svårt att passera dessa när man får möte och folk står mitt på gatan och pratar i sin telefon eller med bekanta, barnen går och cyklar på gatan istället för att använda cykelbanorna runt om. Jag har sett flera tillbud som hade kunnat leda till olyckor. Det är dags att ta tag i denna kaotiska trafik situation Nu!!!!!!! Innan en allvarlig olycka händer


  Sirkku Seppälä Engdahl boende på Lillevångsvägen
 • Hej Sara,

  Se nedan svar från Johan Hansson, Trafikingenjör på gatuavdelningen.

  "Att informationen kom ut något sent tar vi med oss. Det var aldrig meningen att det skulle komma upp ett förbud mot att stanna och parkera fordon, och detta är nu åtgärdat. Anledningen till att även norrsidan reglerades med ett förbud mot att parkera grundar sig i ett försök att styra trafiken ifrån Östra Förstadsgatans södra körbanekant och därmed minska risken för konflikt med fordon som ska köra ut från Måsgränden.
  Trelleborgs kommuns gatuavdelning kommer utvärdera om regleringen bidragit till ett önskvärt resultat. Om inte ett önskvärt resultat uppnåtts kommer det bli aktuellt med någon annan åtgärd som förbättrar säkerheten vid berörd korsning."

  Trevlig helg!
  Nathalie
 • Hej Sirkku,

  Se nedan svar från Johan Hansson, Trafikingenjör på gatuavdelningen.

  "Det är tråkigt att en del trafikanter inte följer rådande reglering och på så vis bidrar till en mindre trafiksäker situation. Trelleborgs kommun har haft parkeringsvakter ute på plats och i dom fallen det har varit fordon som varit felparkerade har det utfärdats parkeringsanmärkningar."

  Trevlig helg!
  Nathalie
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.