Parkering och parkeringsyta som inte nyttjas

Klörupsvägen har idag parkering förbjuden på båda sidor och hela vägens sträckning förutom på den sista biten norr om Havrejordsvägen. Denna sista sträckning är dessutom reservutryckningsväg för räddningstjänsten. Varför är det så? Varför kan det inte vara parkering förbjuden på hela Klörupsvägen?
I anslutning till Räddningstjänsten är en parkeringsyta på total 47 p-platser (inkl handikapp och elbilsplatser) som nyttjas extremt lågt. Normalt 0-2 bilar parkerade oavsett tid på dygnet. Dock är det infart förbjuden från båda infartsvägarna förutom för besökande till Trygghetens hus. Kan inte denna parkeringsyta kunna nyttjas av boende i närområdet då det är brist på tillgänglig parkeringsytor?

Kommentarer

 • Bra inlägg Leif,
  Och varför inte utnyttja den asfalterade parkeringsytan borta vid Vattentornet?
  Sedan förskolan flyttade till Klörupsvägen, är det ingen verksamhet i baracken.
  Det är upplyst och asfalterat och ligger bara 300 m bort från Trädgårdsstaden,
  som har helt fel dimension på antal parkeringsplatser. Då hade vi som bor på
  Knäckekärr/Myntvägen fått en bättre utomhusmiljö. Idag är vi nerkörda med avgaser från boende och besökare till Trädgårdsstaden som letar P-plats, vänder, backar och parkerar runt våra trädgårdar.
  Carina
 • Hej Carina och Leif,
  Se nedan svar från Stadsmiljöavdelningen nedan;

  Det finns alltid olika viljor i ett samhälle att ta hänsyn till vilket innebär att vi på enheten har mång aspekter att ta hänsyn till inklusive andra kommunala enheters önskemål. P-förbudet på västra sidan på Klörupsvägen kommer att utökas en bit norrut. Vad beträffar den andra parkeringen med 47 platser ägs och förvaltas den av Räddningstjänsten och inte Stadsmiljöavdelningen varför det i så fall är en fråga som bör lyftas med den enheten. Vad som kommer att hända med parkeringsytan vid Vattentornet som tillhörde förskolan vågar jag inte uttrycka mig om då det inte heller är ett område vi förvaltar.

  Ha en fin dag,

  Therese Kommunvägledare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.