Parkeringen på Hagtornsvägen

Parkeringen på Hagtornsvägen, vi bor i gatorna nedanför. Kommer knappt fram ibland och nu skall ni bygga på malörten, var skall alla parkera sedan? Jag undrar och fler med mig.
Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Hej Carina!
  Jag har skickat din fråga vidare till Tekniska förvaltningen och återkommer så snart vi har ett svar till dig.

  Ha en bra dag.
  Sebastian
 • Hej
  Skylt med parkeringsförbud en sk c 42:2 skylt finns på vår gata på Urds gränd Trelleborg. Här i denna zon parkeras bilar titt som tätt och bilarna ställs på det sätt som hindrar min utfart från min tomt. Grannen i fråga kommenterar det hela med att så långe man det finns en lucka och det finns backspeglar så finner han inget problem.. Har kontaktat kommunen x flera, ingen åtgärd.. Denna zon har blivit en basket-plan med läderbollar som far o flyger runt på andras tomter. Hur mycket ska vi andra som bor o lever här tillåta??
  Pia
 • Hej Pia!
  Jag har skickat din fråga vidare till Gatuavdelningen och återkommer så snart vi har ett svar.
  Sebastian
 • Hej!
  Såhär svarar Gatuchef Johan Hansson i ärendet.

  När det byggs nytt görs detta i enlighet med Trelleborgs kommuns antagna parkeringsnormer. Enligt PBL ska parkering primärt lösas på tomtmark, vilket även är fallet vid exploateringen av Malörten. I övrigt är det att om gatorna är allmänna och så länge man parkerar sitt fordon rätt så har alla rätt att använda gator oavsett var man bor.
  Sebastian
 • Hej Pia!

  Du har fått ett svar från trafikingenjör Johan Hansson gällande skyltning på Urds gränd:

  Hej Pia,

  Vi har upptäckt att det blivit ett fel i skyltningen på Urdsgränd. Det har placerats ett Områdesmärke med infogat förbud mot att parkera fordon istället för ett C42-märke vändplats (vilket den lokala trafikföreskriften säger att det ska vara). Vi ska åtgärda detta.

  Men även om LTF:en inte är i enlighet med vägmärket så finns det dock fortfarande ett generellt förbjud att parkera ett fordon framför infarten till en fastighet eller så att fordonstrafik till eller från fastigheten väsentligen försvåras.

  Med vänlig hälsning
  Johan Hansson
  Trafikingenjör
  Tekniska förvaltningen
  Trelleborgs kommun
  Sebastian

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.