Övergångsställe Maglarp/Hedvägen

Det behövs ett övergångsställe mellan OKQ8, Discgolf/pendlarparkering - Busshållplats norrgående (146).

Hedvägen är enormt trafikerad och få håller hastighetsbegränsningen på 50 km/h utanför Sibylla/OKQ8. På morgon och kväll är vi flera stycken som ska passera denna väg i mörker utan övergångsställe.

Det finns en mycket naturlig plats för övergångsställe och den är utmärkt på bilder nedan och denna är föreslagen till Unni Olofsson Lundström (Trafikplanerare Trelleborgs kommun), men hon återkommer ej.

Fler än jag som använder denna busshållsplats (boende i Maglarp och Udden?) måste väl också känna faran varje gång man ska gå över Hedvägen?Emil

Kommentarer

 • Hej Emil!
  Tack för att du kontaktar oss.
  Vi har vidarebefordrat din fråga till Trafikenheten på Tekniska Serviceförvaltningen. Vi återkopplar med ett svar till dig så fort vi har fått ett svar från Trafikenheten.
  Ha en bra dag!
  Med vänlig hälsning Kundtjänst
  Kenneth Kommunvägledare
 • Hej,
  Nu har det gått ca 2,5 vecka och ingen har återkommit.
  Emil
 • Hej Emil!
  Ledsen för det sena svaret. Här är svaret från enhetschef på Trafikenheten:

  "Det aktuella sträckningen på Hedvägen tillhör Trafikverket, och det är därmed de som beslutar om åtgärder såsom till exempel fartsänkande åtgärder. Att enbart måla övergångsställe ska ses mer som en framkomlighetsåtgärd än en trafiksäkerhetsåtgärd, detta då man som oskyddad trafikant kan uppleva en falsk trygghet på ett målat övergångsställe. Vi kommer att kontakta Trafikverket, så att vi kan ha en dialog om ert önskemål om en säkrare övergång på den aktuella platsen."

  Ha en bra dag!
  Med vänlig hälsning Kundtjänst
  Kenneth Kommunvägledare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.