Offentlig cykelpump

Hej,

Besökte Abbekås för någon månad sedan. Nere vid hamnen såg jag att vår grannkommun hade satsat på att sätta upp en offentlig cykelpump och en enklare servicestation. Se bifogade bilder.

I linje med att få fler trelleborgare att cykla och att gynna de trelleborgare som faktiskt cyklar, så skulle det vara trevligt sätta upp något likande i vår kommun. Pumpen som finns på stationen har varit trasig de gånger som jag försökt använda den.

Finns det något intresse från kommunen att montera upp något liknande? Då tänker jag främst vid de områden där det passerar mycket cyklar. 

MVH Joel Hansson 


Joel Hansson

Kommentarer

 • Hej Joel,

  i dagsläget finns det offentliga cykelpumpar på Stortorget i Trelleborg. Vi skickar frågan vidare till berörd förvaltning om det finns på agendan att sätta upp fler i kommunen i områden där många cyklar passerar.

  Ha en fin dag!
  Therese Kommunvägledare
 • Hej igen,

  Nedan svar fick vi från Stadsmiljöavdelningen:

  "Tack för dina synpunkter. Vi kommer att titta över och se om vi kan sätta upp någon cykelpump på lämpligt ställe i kommunen. Precis som du säger så är det ett positivt förslag för att gynna de som cyklar, och kanske kan det locka fler att välja detta hållbara resesätt".
  Trelleborgs kommun
 • Tack för svar. Då håller jag tummarna för fler och bättre cykelpumpar och servicestationer i kommunen

  Mvh Joel
  Joel Hansson

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.