Nedskräpning i naturen

Hej,
Vi har fått en jättefin gran med ljus i Skåre.
Ljusslingan sitter fast med kabelstrips på grenarna och när man i vissa fall klippte av den överflödiga biten så hamnade den på marken och man lät plastbiten ligga kvar. Det var inte en eller två, det kan ju hända att man tappar och inte hittar den igen utan det var 18 stycken som jag plockade upp runt granen. Det var likadant förra året. Dessutom så när granen plockades bort efter förra julen så låg den runda delen av kabelstripsen som höll fast ljusslingan kvar på marken efter avklippningen.

Borde inte kommunen föregå med gott exempel när det gäller att plocka upp skräp, speciellt när de kommunanställda (eller om det är ett externt företag som är anlitat av kommunen) själva har stått för nedskräpningen?

Hälsningar
Mona

Kommentarer

 • Hej,

  Se nedan svar från Mark Huisman, Parkchef.


  "Hej,

  Vi har fått ett mail från er angående plaststrips från granuppsättning.

  Vi beklagar det inträffade, naturligtvis skall man plocka upp efter sitt arbete. Vi kommer att prata med de inblandade och hoppas att det inte upprepas.

  Hälsningar

  Mark"

  Ha en bra dag!

  Nathalie Kommunvägledare
 • Hej!
  Vid Boulebanan vid Malörten har vi sett en del vandalism som eldande och att man då häller ut kolet på banan, samt eldar öppen eld i gräset. Nu har vi också sett mera skräp efter godis men också sådana påsar man har att dosera narkotika. Vi pensionärer som spelar där, tror att det skulle vara en bra åtgärd att ta bort borden, för de har vandaliserats så mycket att vi ändå inte vill använda dem.
  Angående narkotikabruk har jag tipsat polisen att rondera där. En boende vi känner säger att en av gårdarna har mycket busliv. Förra sommaren stod ett tält uppställt i buskaget och att man uträttat sina behov där syns genom papperstussar.
  Marianne
 • Hej Marianne,

  Tack för att du kontaktar oss. Vi har skickade dina synpunkter vidare till parkavdelningen.

  Ha en fortsatt trevlig dag!
  Sofia Kommunvägledare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.