Nedskräpning väg

Hej, jag åker mycket buss mellan Trelleborg och Håslöv och har noterat hur nedskräpade dikena är. Känns tråkigt med så mycket plast som slängs i naturen. Nu till min fråga, görs det något åt detta?
Mvh
Maria

Kommentarer

 • Hej Maria.
  Gatuavdelningen åtgärdar detta löpande längst de vägar som tillhör kommunen.

  Gäller det däremot dikena längst motorvägen så är det Trafikverkets ansvar. Akuta fel, skador eller hinder som kräver omedelbar åtgärd kan anmälas till Trafikverket genom att ringa 0771-921 921. Man kan också lämna en synpunkt eller ställa en fråga via deras kontaktformulär.

  Ha en trevlig dag!
  Therese
 • När jag passerar McDonalds på Hedvägen slås jag av hur nedskräpat det är i området runt restaurangen. Går det inte att ålägga vederbörande att hålla rent runt sin anläggning?
  Klas Holmström
 • Hej,

  Se nedan svar från Miljöavdelningen:

  "Miljöavdelningen har med hjälp av miljöbalken vissa möjligheter att ställa krav på verksamheter att städa upp kring sina verksamheter. Inkom gärna med ett klagomål via kundtjänst@trelleborg.se eller direkt till samhallsbyggnads@trelleborg.se så påbörjar miljöavdelningen ett ärende för att ta saken vidare. Miljöavdelningen påbörjar gärna inte tillsynsärenden direkt från foruminlägg eftersom detta försvårar eventuell återkoppling till dig som klagande ifall vi behöver ställa ytterligare frågor om klagomålet."

  Ha en fin dag!
  Ruben Kommunvägledare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.