Till senaste kommentaren

Gymnasielunch vid distansundervisning

Tycker det är oerhört tråkigt att jag som studerar på Trelleborgs gymnasium men som råkar bo i en annan kommun har inte samma rätt att få lunchkupong som alla andra ... andra kommuner betalar 800kr per termin för att äta lunch i vanliga fall och nu får vi inte ens ett erbjudande som trelleborgarna får som äter gratis i normala fall..

Blir oerhört ledsen faktiskt att det är så segregerande bara för man bor i en annan kommun men sliter hårt i ert gymnasium .. blir väll betala själv som vanligt trots många familjer inte har råd..oerhört sorgligt att inte inkludera alla..
Alva Bergman Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej  Alva,

  På rekommendation av regeringen har det beslutats att införa distansundervisning på gymnasiet från och med den 18 mars för att minska smittspridningen av Corona-viruset. Det innebär att elever på gymnasiet studerar hemifrån och inte får någon lunch på skolan. Trelleborgs kommun har därför beslutat att ge elever möjlighet att hämta lunch på restauranger eller caféer i kommunen på Trelleborgs kommuns bekostnad under april och maj 2020.

  Detta erbjudande precis som du skriver endast gäller elever som är folkbokförda i Trelleborgs kommun och studerar vid ett gymnasium. Läs gärna mer här.

  Vi vidarebefordrade din fundering till ansvariga och fick följande svar:

  Den här insatsen är bara riktad åt gymnasieelever som är trelleborgare (som är folkbokförda och har sin hemkommun i Trelleborg). Tyvärr är detta den begränsningen vi har fått göra, då vi som kommun arbetar för kommuninvånarna (trelleborgare).

  Har du fler frågor kan du vända dig till naringsliv@trelleborg.se

  Önskar dig en fortsatt bra dag!
  Mahmoud Kommunvägledare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.