När ska det lila ljuset dämpas?

Hej!
Den gamla tråden om ljuset från tomatodlingen är stängd så jag tar upp frågan på nytt. Tidigt i våras skrev ni att tomatodlarna skulle installera gardiner inför hösten 2021 som skulle dämpa 99% av det lila ljusskenet. Vet ni vad som händer med det? Vi är en bra bit in på hösten 2021 nu men ljuset är fortfarande starkt och störande. Är gardinerna över huvud taget på plats?
Mvh Lisa
Lisa Hallberg

Kommentarer

 • Hej Lisa,

  Se nedan svar från Miljöavdelningen:
  Verksamheten kopplade in 280 vita halogenlampor via kommunens nya transformatorstation den 25 november 2020, vilket ska medföra en minskning av det rosa ljusskenet. 
   
  Ansvarig verksamhetsutövare Alfred Pedersen AB har meddelat miljöavdelningen att ljusdämpande, automatiska ”gardiner” till växthusen kommer att installeras under vecka 48, 29 november-5 december 2021. Gardinerna dämpar ljuset från växthusen med ca. 99 %.
  Hoppas det besvarar dina funderingar.
  Ha en fin kväll,
  Therese
 • Hej Lisa,

  Vi har ni fått uppdaterad information att ansvarig för verksamhet meddelat att gardinerna till A Pedersens växthus tyvärr är försenade, p.g.a. omfattande förseningar av material från Kina. Istället kommer gardinerna
  att sättas upp under v. 1-2 år 2022.

  Ha en bra dag,
  Therese
 • Hej, ok synd att det dröjer. Enligt er information i februari lovade Alfred att ha lamporna släckta mellan 17 och 23 men numer har han bara släckt mellan 18 och 22. Har ni några möjligheter att trycka på så att han håller sitt löfte? Det förstör nattmiljön för både människor och djur.
  Lisa
 • Hej Lisa,

  Rutinen vid klagomål är att miljöavdelningen kontaktar ansvarig verksamhetsutövare och informerar om inkomna klagomålsanmälningar, och efterfrågar synpunkter och åtgärdsförslag från verksamhetsutövaren.
  Therese
 • Hej!
  Miljöavdelningen har just fått besked från platschefen vid Alfred Pedersens växthus, att ljusdämpande gardiner är uppmonterande och i drift.

  Ha en fin dag i solen!
  Therese
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.