Kraftsamling som rekryteringsföretag

Hej!

Jag är en arg och sur Trelleborgare, som läser Trelleborgs Allehanda.
Det var häromdagen en stor artikel om att Coop och Burger King skulle rekrytera nya medarbetare i Trelleborg. Vad jag förstår av artikeln så intervjuar Kraftsamling de människor som vill ha jobb på dessa företag. Sedan är det Kraftsamling som lämnar vidare namnen. Varför gör man detta? Är Kraftsamling ett rekryterings/bemanningsföretag? Är det detta våra skattepengar går till? Varför ska vi ha en kommunal inrättning som gör detta? Lägg pengarna på Vård och omsorg istället.
Hälsningar från en arg invånare.

Jag uppger inte min mailadress, men jag vill att ni ska gå vidare med detta.

Tidigare var jag stolt att vara Trelleborgare......men det är jag inte längre.

Tjohopp Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej

  Tack för ditt meddelande.


  Kraftsamling Trelleborg är en av Arbetsmarknadsförvaltningens verksamheter.
  Arbetsmarknadsförvaltningens uppdrag från våra politiker är att sänka Trelleborgs kommuns kostnader för arbetslöshet, och att verka för att så många trelleborgare som möjligt ska få möjlighet att försörja sig själva genom eget arbete. Detta gör vi tillsammans med engagerade arbetsgivare som liksom oss vill att så många trelleborgare som möjligt ska ha ett jobb. Genom att arbeta aktivt för att hitta vägar till jobb för kommuninvånarna sparar kommunen skattemedel som kan användas till andra saker för vårt gemensamma bästa, som till exempel vård och omsorg.

  Varför gör kommunen detta?

  En del av Kraftsamlings arbete går ut på att ta kontakt med företag i Trelleborg för att undersöka om det finns ett intresse att på något sätt samarbeta med oss. Ett sätt att samarbeta kan vara att leta efter ny personal till olika jobb i företagen, och på så sätt hjälpa företagen i rekryteringsprocessen. Villkoret för att Kraftsamling ska hjälpa företag och andra arbetsgivare med detta är att de personer som rekryteras till jobben är skrivna i Trelleborgs kommun och saknar arbete. På så sätt kan Trelleborgs kommun stötta våra företag när de behöver anställa, och företagen stöttar kommunen genom att erbjuda jobbtillfällen. De senaste åren har faktiskt flera hundra trelleborgare fått jobb genom Kraftsamlings arbete, och kommunen har kunnat använda skattemedel till andra viktiga saker.

  Är Kraftsamling ett rekryterings-/bemanningsföretag?

  Nej, det är vi inte. Kraftsamling är en kommunal verksamhet som är helt kostnadsfri för både den trelleborgare som söker jobb genom oss, och för den arbetsgivare som vill att vi letar upp och presenterar intresserade arbetslösa trelleborgare för jobben.

  Hoppas att du har fått svar på de frågor du ställde till oss om Kraftsamling och varför vi arbetar som vi gör. Vill du veta mer om Kraftsamling eller Arbetsmarknadsförvaltningens arbete i övrigt är du jättevälkommen att kontakta oss och att besöka oss!


  Fatlinda Kommunvägledare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.