Koloniområde

Har en önskan om koloni/fritidsområde liknande Mossängen/Elinelund/Kölnan. Kan inte kommunen upplåta till något liknande, vet att Österås/ Sommarfrid finns men det vore jättebra med  fler som kan användas som fritidshus.

Heidi

Kommentarer

 • Hej Heidi,

  Vi ställde din fråga till Mark-och exploateringen avdelningen som svarar att i dagsläget finns det inga planer för fler koloniområden i Trelleborgs kommun.

  Ha en fortsatt trevlig dag!
  Sofia
 • Hej. Bor i Trelleborgs kommun med sambo ock 3åring pojke. Kan kommunen hjelpa oss att vi fick en kolloni
  Salko
 • Hej Salko!

  Kolonierna i Trelleborg går genom olika föreningar i kommunen som man får kontakta om man är intresserad av att köpa en koloni. Hos dom kan man se om det finns några lediga kolonier, hur dom ser ut, få svar på frågor, kostnad osv.

  På internet kan du hitta mer information och vilka föreningar/koloniområden som finns.

  Ha en bra dag!
  Therese Kommunvägledare
  (Uppdaterad )
 • Hej
  Jag undrar vem som ansvarar för vatten i olika koloniområden? Duvans koloniområde har vattenbrunn som inte har fungerat på flera år och ingen verkar ta tag i detta, med tanke på att folk odlar och även har höns kaniner och duvor så är vatten ett måste speciellt när det blir varmt, man riskerar ohyra, lukt och även råttor pga av hygienbrist. Funderar starkt på att anmäla ordförande och även kommunen, folk betalar årsavgiften regelbundet så var går dessa pengar? Varför är det så svårt att fixa vattenpump? Det är inte okej längre. Vill gärna ha svar på detta och även var man ska vända sig för att antingen få brunnen igång eller anmäla detta.
  Nanna
 • Hej Nanna,

  Nedan svar kommer från en av våra Mark- och Exploateringsingenjörer:

  Den brunn som avses är ingen kommunal brunn, det är en enskild brunn som åligger koloniföreningen att underhålla och sköta. Trelleborgs kommun arrenderar endast ut mark till koloniföreningen som har fullt förfogande över att nyttja ytan för koloniområde, men likaså skall de ombesörja underhållet av de gemensamma anläggningar som finns inom koloniområdet. Detta har också förtydligats i arrendekontraktet.


  Ha en fin dag,
  Therese Kommunvägledare
  (Uppdaterad )
 • Kan man köpa koloni i Trellebirgskommun om man är skriven i annan kommun?
  Jacqueline
 • Hej,

  Trelleborgs kommun äger endast mark som koloniföreningar i sin helhet arrenderar/hyr av kommunen och har därmed ingen annan kolonimark ute till försäljningen. Föreningarna brukar dock i sin tur arrendera ut mark till privatpersoner. Det är inte ovanligt att privatpersonerna som arrenderar en lott äger den lösa egendomen(kolonistugan m.m.) och att densamma kan säljas till en ny ägare, varpå föreningen godkänner inträde i föreningen liksom övertagande av arrende för lotten. Men exakt hur föreningarna upplåter mark till nya privatpersoner är upp till respektive förening och det måste de alltså svara för själva.

  Ha en fin vecka!
  Ruben Kommunvägledare
  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.