Ignorerad hastighetsbegränsning i Sörby

Hej!
Jag och min man och våra två små barn är nyinflyttade på Sörbyvägen i Sörby utanför Anderslöv. Hastighetsbegränsningen i Sörby är satt till 40 km/h. Vi kan efter några veckor konstatera att i princip ingen följer den hastighetsbegränsningen och merparten fortsätter snarare köra 70 km/h. Eftersom merparten av bebyggelsen dyker upp efter en ganska snäv sväng så är det direkt farligt för cyklister, fotgängare och eventuella barn som bor här att vistas i närheten av vägen. Frågan är varför det ens måste övergå i 70 km/h igen i ca 200 meter innan det åter blir 40 km/h inne i Anderslöv. Och om man skulle vilja ansöka om någon form av mätning av hastighet för att kunna lägga ett förslag om farthinder i någon form, vart vänder man sig då?

Mvh,

Nybliven invånare i Trelleborgs kommun
Linn
Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Hej Linn!

  Vi har skickat din fråga till Tekniska förvaltningen och återkommer med svar så fort vi kan.

  Ha en trevlig dag!
  Mattis
 • Hej igen Linn!

  Så här svarar handläggare Johan Hansson på Gatuavdelningen.

  Hej Linn,
  Det är tråkigt att höra att det är många som inte följer hastighetsbegränsningen genom Sörby och därmed utsätter er som bor och vistas vid vägen för fara. Eftersom det handlar om att någon bryter mot rådande reglering är det en fråga för polismyndigheten att kontrollera och lagföra detta.
  Angående hastighetsregleringen så ligger Sörby och Anderslöv inom tätbebyggt område och kommunen beslutar om hastighetsbegränsningen där, medan det är Länsstyrelsen som beslutar vilken hastighetsbegränsning som ska gälla för sträckan mellan byarna.
  Gällande önskemål om farthinder får ni vända er till Trafikverket då det är dom som är väghållare.


  Ha en fortsatt trevlig dag!
  Mattis
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.