Hundrastplats i Skegrie

Hej,
Vi är många hundägare i Skegrie. Då vi bl.a. har motorväg samt 70-väg runt byn så vågar de flesta hundägare inte låta sina hundar springa lösa och leka med andra fyrbenta vänner, då vi saknar en hundrastplats. Den gamla fritidsgården är nu riven. Runt denna plats så finns redan ett nätstaket längs tre sidor. Det enda som krävs för att få en fungerande rastplats är således ett nätstaket med enkel grind längs den fjärde sidan. Även om det i framtiden skulle finnas planer för detta område så borde vi hundägare fram tills dess kunna få nyttja denna plats då det är en marginell och försumbar kostnad att komplettera med några meter staket.

Kommentarer

 • Hej,

  Vi skickade detta till Park och Naturavdelningen som ansvarar för hundrastgårdarna och fick nedan svar:

  "Hej,
  Tack för ett intressant uppslag. Vi kommer att kika på detta, men har ingen möjlighet att göra något aktivt (sätta upp stängsel, grind mm.) förrän efter semestrarna, då vi har högsäsong just nu.
  Med vänlig hälsning
  Mark Huisman
  Chef Park och natur"

  Ha en bra dag!
  Nathalie
 • Hej,

  Vi hundägare i Skegrie väntar fortfarande med spänning och förhoppningar i detta ärende. För fyra månader sedan så lovade ni att återkomma efter semestrarna.

  Med vänlig hälsning
  Sonne
  Sonne
 • Hej,

  Se nedan svar från Mark Huisman:  "Hej

   Tack för påminnelsen. Området är tyvärr planlagt för andra ändamål, handel. Vi skulle ändå kunna starta upp en process för att placera en hundrastgård i Skegrie, orten växer och hundarna blir fler. . Första steget i en sådan process brukar vara en inbjudan till intresserade för att diskutera möjliga (och kanske inte möjliga) platser för en hundrastgård.

  Om detta är intressant kan jag går vidare till vår ledning i nämnden och se om vi kan hitta tid för möte.

  Är detta intressant?

  Med vänlig hälsning

  Mark"

  Ha en bra dag!
  Nathalie
 • Hej,

  Vi är gärna med på ett möte och ser fram emot en hundrastgård i Skegrie.

  Mvh
  Sonne
  Sonne
 • Hej,

  Vi har skickat detta vidare till Mark Huisman.

  Ha en bra dag!
  Nathalie
 • Behöver våra anställda i kommunen verkligen så här lång tid för att tänka eller boka ett möte. Har ni fortfarande inte hittat någon tid i kalendrarna??!!Berätta vilka som ska kallas så kan jag ta över ansvaret för att boka ett möte och få till stånd att något händer. Vi i Skegrie upplever det som att kommunens anställda kontinuerligt negligerar skattebetalarna i vår by då det gäller att utveckla vår lilla ort.
  Sonne
 • Hej Sonne!

  Vi jobbar mycket med utemiljön i Skegrie, såväl kontinuerlig drift som extrajobb i form av exempelvis beskärningar. På grund av den
  lite kämpiga ekonomin har vi legat lite lågt med hundrastgården. Vi skall dock försöka ta tag i det i höst, så kan vi förhoppningsvis åstadkomma något till nästa år.
   
  Med vänlig hälsning
  Mark
  Therese Kommunvägledare
 • Hej Sonne,

  Se uppdatering från Park- och Naturavdelningen:'

  Vi jobbar för närvarande med en plan för fd. Ängens förskola. Där finns också en hundrastgård inritad. Ärendet skall behandlas politiskt i maj, vi får se hur det går då.
  Ha en härlig dag,
  Therese Kommunvägledare
 • Tack för informationen. Platsen för hundrastgården låter utmärkt. Vi hoppas att beslut tas
  Mvh
  Sonne Pennerup


  Sonne
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.