Hjälpa flyktingar med husrum

Hur går man tillväga om man vill hjälpa någon från Ukraina med husrum när de kommer till Sverige
Susanne Engelund Mathiasen

Kommentarer

 • Hej Susanne!
  tack för ditt inlägg, man kan komma i kontakt med kundtjänsten på Arbetsmarknadsförvaltning i Trelleborgs kommun om man vill hjälpa någon från Ukraina.

  Ha en fortsatt trevlig dag!
  Rusl
 • I  Anderslöv står det många byggnader tomma idag som tidigare haft kommunal verksamhet, De dagis som flyttat till Familjens hus är tomma, gamla vårdcentralen+ Tappers hus, Hermelin som köpts sv Klara bo, har ni planer på att ev använda dessa byggnader om UKRANIA flyktingar kommer hit och behöver tak över huvudet, Hoppas detta kan vara något som man som kommuninv. kan hjälpa till med
  Monica Karnitschnik
 • Hej!

  Tack för ditt inlägg.

  Vi tar det vidare till berörd avdelning. Vi återkommer när vi har fått besked.

  Ha en bra dag,

  Blerina Kommunvägledare
 • Hej,
  Vi har fått svar från berörd förvaltning: De kommer att se över vilka lokaler som är befintliga och hur de kan användas på bästa sätt men i dagsläget vet vi inte vilka som kommer att användas.

  Ha en bra dag,
  Blerina Kommunvägledare
 • Hej, jag har flyktingar boende i vår sommarstuga.  De kommer att bo där till den 15 juli. Detta då de när skolan börjar, börjar I Anderslöv. Då vår sommarstuga ligger i Beddingestrand har vi bestämt att man behöver flytta. Är det så att man ska ta dem via migrationsverket eller tar man det via kommunen? Vi gör som vi gör för barnens skull då det tar över en timme med buss och man måste byta buss dessutom.  Hade varit fint om de får stanna i kommunen då de har börjat gå vänner och ett liv här. Hur ligger planerna?
  Petra Brüggemann
 • Hej,

  Tack för ditt mail.

  Vad avser flyktingar från Ukraina som har fått uppehållstillstånd i Sverige så är det Migrationsverket som har ansvar för boende och dagersättning, vilket de behöver ansöka om hos de om det är aktuellt.
  I dagsläget har kommunen inget ansvar för boende och dagsersättning.

  Ha en bra dag,
  Blerina Kommunvägledare
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.