Gröna bussarna

Hej,
vi bor på Norra Vallgatan och blir mer och mer störda av oljudet från de gröna bussarna. När bussarna kommer från Nygatan och svänger in på Valldammsgatan så drar förarna på värsta varvtalet i ettans växel. Går man sidanom en sådan buss så är decibeltalet högre än ett flygplan på nära håll och det skrämmer folk, däribland min hustru som promenerar till och från jobb. Idag såg jag ett undantag, en gråhårig man med glasögon som tog det väldigt lugnt. Det har verkligen utvecklats till en sanitär olägenhet. Det är inte bara det öronbedövande ljudet, det handlar även om giftiga och onödiga utsläpp. Kan ni få ett slut på detta?

Kommentarer

 • Hej,

  Vi har mottagit dittt ärende och skickat det vidare till vår miljöavdelning.

  Ha en bra dag!
  Nathalie
 • Hej,

  Svaret vi har mottagit från miljöavdelningen är att avtalet med nuvarande bussbolaget löper ut i december, efter det kommer ett nytt bolag tas vid och de har utlovat att byta ut hela bussflottan till elbussar.

  Ha en bra dag!
  Nathalie
 • Hej och tack för svar. Mycket positivt att det blir elbussar vid årsskiftet men man borde väl ändå ta upp det med sina nuvarande busschaufförer? Övertygad att vissa eller en hel del av dem känner sig träffade. Vi har aldrig upplevt detta tidigare, det är ett relativt nytt fenomen. Varför i all sin dar drar man bussarna till max varvtal i ettans växel? Vad händer?
  1. Öronbedövande ljud som skrämmer slag på folk på nära håll och som upplevs som störande på upp till mer än 100 meters avstånd
  2. Fördärvar/sliter ut motorerna på bussarna i förtid
  3. Onödiga utsläpp av avgaser som fördärvar miljön
  Det finns bara negativa aspekter och som sagt, det gäller när bussarna svänger höger från Nygatan och in på Valldammsgatan men det förekommer säkert på andra ställen i stan.
  Anonym
 • Hej,

  Fick tillbaka från miljöavdelningen att de varit i kontakt med serviceansvarig i Trelleborg för stadsbussarna som säger att de håller på att utföra bullermätningar och utreder varför problemet uppstår.

  Ha en bra dag! 
  Nathalie
 • Hej,
  jag vill gärna meddela att ingen förändring har skett. Att utföra bullermätningar är bra men någon borde väl kunna upplysa busschaufförerna att de ska upphöra med att dra bussarna till max i ettans växel? Det är väl det minsta och enklaste man kan begära men ingen förändring har alltså skett.
  Anonym
 • Hej,

  Vi har skickat dina synpunkter vidare till miljöavdelningen. När det gäller hur chaufförerna kör bussen är detta ett ärende för Skånetrafiken.
  Vill du diskutera ärendet med en miljöinspektör går det bra att ringa via vår kundtjänst på 0410-733000.

  Ha en bra dag!

  Nathalie
 • Hej igen,

  Miljöavdelningen meddelar att bullermätningen är gjord på de bussar som anmält uppge buller. Efter detta har en felundersökning utförts på de bussar som uppgav mycket buller. Just nu håller dessa bussar på att åtgärdas, förväntas vara klart inom loppet av nästa vecka. För information om du vill ringa in så finns det ett ärendenummer MH-2019-929.

  Ha en trevlig helg!  Nathalie
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.