Gratis torghandel

Hej
Här kommer ett litet förslag nu i coronatider. Jag önskar att kommunen erbjuder alla affärer att ha vars ett litet affärsstånd på torget gratis under våren och sommaren med början omedelbart. Avstånd emellan. Det ger oss äldre möjlighet att, på ett enkelt sätt, handla basvaror typ mjölk, bröd, smör, ost och grönsaker. Det blir naturligtvis lite tankearbete med hur kylan till kylvarorna ska fungera men jag kan tro att det går att lösa om man inte rider på paragraferna....det är ju ett undantag nu!
Min man och jag flyttade till underbara Trelleborg för 7 år sedan. Då var torget levande med mycket aktivitet!

Kommentarer

 • Hej Ewa,

  Vi har skickat ditt förslag vidare till gatuavdelningen som är ansvarig för torghandeln.

  Önskar dig en fortsatt trevlig dag!
  Sofia Kommunvägledare
 • Hej igen Ewa,

  På grund av smittläget med covid-19 har beslutet tagits att torghandeln på Stortorget i Trelleborg är gratis tills vidare. Handlare uppmanas att hålla sig uppdaterade kring eventuella förändringar.

  Denna fria torghandel sker på södra sidan av Sjöormen vardagar 07:00-18:00 samt dag före helgdag07:00-14:00 (ej röda dagar). Det finns tre stycken reserverade "årsplatser". Dessa platser är reserverade på onsdagar och lördagar. Om ingen har ställt sig på platsen efter klockan 08.30 släpps de platserna till först i kvarn. Dessa tre platser är lokaliserade utmed gång-/cykelbanan längs Nygatan

  Det krävs ingen ansökan om belamring hos Polisen om försäljning endast sker över dagen, och ingen anmälan till kommunen - utan först till kvarn tillämpas. Torgplatserna är markerade med vita gatstenar i marken i formen av en rektangel inom vilka handeln ska placeras.

  Vid frågor kan man kontakta kundtjänst på 0410-733000.


  Ha en fin dag!
  Therese Kommunvägledare
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.