Granulat

I Helsingborg har det varit en debatt om konstgräs och framförallt granulatets negativa miljöpåverkan.
Leverantören Unisport.com har många olika typer. Allt från malda bildäck till sockerrör. Den negativa miljöpåverkan, beror så klart på vad man väljer.
 Hur ställer sig Trelleborgs kommun till frågan och vilken typ av granulat är det som i dagarna ankommit till Vångavallen ?

Rickard Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Rickard!
  Vi ber om ursäkt för det sena svaret, men så här svarar handläggare på Idrottsenheten:

  "Kommunen arbetar aktivt med konstgräsfrågan på flera fronter.
  Vid fritidsnämndens möte i juni togs följande beslut i frågan:
  § 40 Remiss Handlingsplan mikroplast Dnr FRN 2018/74
  Ärendebeskrivning Samhällsbyggnadsförvaltningen har översänt remiss Handlingsplan för att minska spridningen av mikroplaster i Trelleborgs kommun - Projekt mikroplaster.
  Svar önskas 25 maj men på grund av kort svarstid har fritidsnämnden meddelat att man svarar efter sammanträde 16 juni.

  Handlingsplanen kommer att ligga till grund för ett gemensamt ansvar för Trelleborgs kommuns nämnder och verksamheter. Syftet med handlingsplanen är att starta upp det lokala arbetet med att minska och begränsa spridningen av mikroskräp, mikroplaster och farliga kemiska ämnen till miljön i Trelleborgs kommun. Spridningen av mikroskräp, mikroplaster och farliga kemiska ämnen i miljön anses vara ett av de största hoten mot en ekologisk hållbar utveckling.
  Beslut Fritidsnämnden beslutar att meddela samhällsbyggnadsförvaltningen att fritidsnämnden saknar erinran gällande handlingsplan mikroplast. Förvaltningen arbetar aktivt för att minska / reducera utsläppen av mikroplaster i fritidsnämndens verksamheter samt att man vid nyanläggning av konstgräsplaner tar detta i beaktande.

  Med våra befintliga planer är frågorna vi arbetar med följande : granulatfällor i brunnar vid planen, snöskottnings frekvens och återvinning av granulat, hygienstationer vid utgång från plan.
  Lite om tänket kring nyanläggning av konstgräs, vår senaste plan togs i bruk januari 2017. Den ligger vid Västervångsskolan och har ifyllnad av kork istället för gummigranulat.
  Det finns idag inga planerande investeringar av ytterligare konstgräsplaner.

  Granulatet som ankommit till Vångavallen är av typen, REPDM Gummigranulat för konstgräsplaner. Färgat gummigranulat som har sitt ursprung i nytillverkat industrigummi."

  God fortsättning!
  Mattis

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.