Gång och cykelbana

Undrar vad som gäller: Det finns en gång och cykelbana som startar/fortsätter från cykel/gångbana mellan lillevägen och virvelvindsvägen. Om du svänger höger
(  Östervångsvägen) alltså söderut på gång och cykelbana är det följande jag undrar: Det finns ingen skylt som säger att det är en gång och cykelbana. När du passerat över lillevägen och söderut smalnar "cykel och gångvägen" av och den asfalterade biten är borta. Ä r detta endast gångbana? eller är det gång och cykelbana? Det finns ännu ett sådant märkligt parti lite längre söderut strax efter attan passerat återvinnsstationen på Östervångsvägen.
cyklisten Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej,

    Tack för er fråga. Utformningen på de båda platserna är sorgerna som levt vidare från en gammal projektering där gående och cyklister tilldelats begränsat utrymme i gaturummet. I dagsläget finns det inte resurser att bygga om platserna för att skapa bättre tydlighet och mer utrymme för gående och cyklister, utan platserna som ni refererar till får ses som sektioner där gående och cyklister får samverka med varandra vid passage.

    Ha en fin dag,
    Therese Kommunvägledare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.