Familjehem

Hur gör jag för att ansöka om att bli familjehem?


Trelleborgs kommun

Kommentarer

 • Om du är intresserad av att bli familjehem kan det vara bra att känna till några saker.

  Vem kan bli familjehem?
  Familjehemsmammor och familjehemspappor har precis som alla andra föräldrar som uppgift att ge barnet som de har tagit emot en god omvårdnad och trygghet.

  Det finns inga krav på någon speciell utbildning för att du ska få bli familjehem. Det som är viktigt är att du har en genuin vilja att dela med dig av ditt eget liv och stödja ett barn som behöver stöd av andra vuxna för att utvecklas väl. Det handlar om att känna att du står på en stabil grund i ditt eget liv och att du har tid och kraft över för att engagera dig i en annan människa.

  Även släktingar till ett barn som inte kan bo hos sina föräldrar kan bli familjehem åt det barnet. Det är till och med så att socialnämnden i första hand ska ta reda på om det finns släktingar som kan komma ifråga att bli familjehem.

  Ensamstående personer kan också vara familjehem.

  Familjehemsutredning
  Alla som vill bli familjehem, även släktingar, måste utredas och bli godkända som familjehem till det barn som ska få bo i familjen. Det gäller alltid att hitta ett familjehem som passar varje barn.

  Det är familjehemssekreteraren som avgör om en intresseanmälan om att bli familjehem går vidare till utredning och om familjen bedöms matcha ett barns behov.

  Det är socialnämnden som beslutar om familjen godkänns som familjehem åt barnet.

  Intresseanmälan, familjehem​​​

  Trelleborgs kommun
  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.