Enskild väg

I början av Modeshögsvägen i öster vid Modeshögs förskola så är det numera avstängt för biltrafik till de nybyggda fastigheterna med nysatta pollar mellan Modeshögs förskola och Strandmarsvägen. Detta är jättebra. Det har dock i många år funnits en gångstig där men alldeles nyligen så har det anlagts en väg i stället. Min fråga är om de nya fastighetsägarna har rätt att stänga av denna? Anledningen är att de ställt en trädgårdstunna, modell större, mitt i vägen med en skylt att genomfart är förbjuden och att det är en enskild väg!
Jag tycker ett det är ett tveksamt beteende.
Sten-Inge Alm Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Sten-Inge,

  Vi har varit i kontakt med Gatuchefen i Trelleborgs kommun som menar följande: Vägen som är anlagd ner till de tre fastigheterna är en infartsväg och ägs gemensamt av dessa tre. Detta innebär att vägen får av fastighetsägaren stängas av för motortrafik men ej för gående.

  När vi gemensamt tittar i vårt kartprogram finns det inte någon gångstig utmärkt i norr-/södergående riktning utöver början på den gångstig som svänger av mot väster förbi Modeshögskolan. Där kan finnas/ha funnits en upptrampad gångstig som har löpt över tomtmark vilket tidigare fastighetsägare kan ha beviljat. Det är upp till nuvarande fastighetsägare att i så fall besluta kring en sådan gångstig.

  Vår rekommendation är att ni tar en bild och skickar till kundtjanst@trelleborg.se om ni fortfarande anser att avstängningen är felaktig, så tar vi ditt ärende vidare därifrån.

  Ha en fin dag!
  Therese Kommunvägledare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.