Energi, avlopp och telekablar

Vi boende på andra sidan bullervägg på Tommarpsvägen bor nu plötsligt på landet. Vi har fått ett avloppssystem som inte fungerar för en del av oss. Vi har dåliga och antika telekablar som inget vet var de egentligen finns, då de kapas varenda gång det grävs i området. Vem bär ansvaret för att dessa byts ut? Vi har dåliga möjligheter till att uppdatera våra internetuppkopplingar och hänvisas till IP-only för att få fiber. Dessa har dessutom nästan bara dåliga referenser när man kollar upp dem... ska vi behöva stå utan tele när våra kablar plötsligt inte håller längre?
Lotta

Kommentarer

 • Hej Lotta,

  Här är svar nedan från Trelleborgs Stadsnät AB gällande fiber.
  "IP-Only bygger fiber på landsbygden och håller just nu på i östra delarna av Trelleborg.
  Jag vet att nästa steg i deras utbyggnad är i de västra delarna av Trelleborg. Vilket innebär att de kommer att få fiber från IP-Only.
  För mer exakt tidplan så får ni kontakta IP-Only."

  Telekablar är dessvärre ingen kommunal fråga och vi får hänvisa dig till din teleleverantör.
  Gällande avlopp behöver vi veta mer vad som är problemet, mejla oss på kundtjanst@trelleborg.se så hjälper vi dig vidare.

  Ha en bra dag!


  Nathalie
 • Tack för svar.
  Så jag ansvarar för de dåliga telekablar som ligger nergrävda i åkern innan de når vårt hus? Att jag ansvarar för telekablar från gatan och in till huset kan jag förstå, men hela områdets kablar är ju uråldriga....
  Lotta
 • Hej igen,

  Som jag skrev tidigare har kommunen inte hand om telekablar. Vänligen kontakta din teleleverantör.

  Ha det gott!


  Nathalie
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.