Datumparkering Danska vägen

Jag bor på Danska vägen och idag på morgonen var det många av mina grannar som fick böter för att dom stod på fel sida. Jag var ute och pratade med parkeringsvakten eftersom jag var nyfiken på vad det är som gäller. Tydligen hade det inkommit klagomål till kommunen gällande parkeringen. Om jag har förstått det rätt så gäller datumparkering och efter kl. 16 är det okay att parkera på båda sidor om vägen, detta kommer att bli Som det är idag så parkerar alla på vägens västra sida (gäller den del av Gorms väg direkt när man svängt in från Kungavägen). Nu kommer det att bli zickzack körning mellan bilarna och skulle det komma ett större fordon kommer det att vara omöjligt att komma fram. Skulle det inte vara en idé att göra som på Kung Hans och Kung Helges väg, måla upp parkeringsfickor.

Min fråga är om det är okay att det står parkerade bilar på båda sidor kl. 16-08?

Maria

Kommentarer

 • Hej Maria,

  Vi har skickat dina frågor vidare till gatuavdelningen och återkopplar så snart vi fått svar!

  Ha en fortsatt trevlig dag!
  Sofia
 • Tack för svar, såg i mitt förra inlägg att det blev fel. Som det är nu så parkerar alla på östra sidan av Gorms väg inte västra.
  Maria Lundh
 • Hej Maria!

  Vi har nu fått svar från Gatuavdelningen som svarar att på Danska vägen samt Gorms väg gäller datumparkering, och att det för närvarande inte är aktuellt med någon omreglering. Datumparkeringen gäller vardagar utom vardag före söndag och helgdag mellan klockan 8-16.

  Avdelningen menar att de inte målar upp rutor på gator med datumparkering, detta för att folk inte ska ”luras” att ställa sig i en målad parkeringsruta på fel dag. Kung Hans och Helges väg har nyligen fått målade parkeringsrutor, dessa gator är inte reglerade med datumparkering och rutorna har tillkommit för att deras in/utfarter inte ska bli blockerade.

  Ha en fortsatt fin dag!
  Kenneth Kommunvägledare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.