Till senaste kommentaren

Hur hanterar kommunen rör under vatten?

Nu närmar sig badsäsong för de flesta av oss! Jag vill återigen påpeka den stora olycksrisken med den obefintliga utmärkningen av rören, där handikappsbryggan ska monteras på!! Dessa rör står under vattenytan, vid normalt vattenstånd. Ej synliga uppifrån bryggan, vid dålig sikt i vattnet!! Jag är väl medveten om att det är utmärkt, med skyltar att det är förbjudet att hoppa uppifrån bryggan, men av våra barn, och ungdomar följer ju inte alltid reglerna!! Jag skulle önska att utmärkningen blir bättre markerad än endast bojar som lätt slits vid dåligt väder! Jag förstår att ni har ett avtal med företaget, som monterar bryggan, men blir det badväder innan montering,då kan olyckan vara framme!  Förslag på åtgärd,förläng befintliga hörnrör, så de är väl synliga över ytan,och rama in med avspärrningsband, typ lina! H Burre
Roland Jonsson

Kommentarer

 • Hej Roland,

  Jag förstår din oro. Vi tar dina önskemål vidare till ansvarig enhet och ber dem att undersöka en lösning.

  Ha en fin dag!
  Therese
 • Tråkigt att det fortfarande ser likadant ut, två veckor senare. Roland har helt rätt i att olycksfallsrisken är uppenbar
  Några småflaggor och en skylt om dykförbud duger inte.
  Vad kom beslutande enhet fram till vid deras undersökning?
  Rolf
 • Hej Rolf och Roland,

  Se nedan svar från enhetschef för berörd avdelning:

  Hej!

  Vi har markerat ut platsen för rampen på fullgott sätt, och markeringarna kontrolleras regelbundet så att bojar, flaggor o dyligt ej blåst bort. Rampen kommer sättas på plats i början av juni. Då arbetet är väderberoende kan vi inte säga ett exakt datum.
  Mvh Erika Kvist

  Ha en fin dag,
  Therese
 • Hej och tack för era svar.
  Har idag, tidigt på morgonen den 22 maj, varit på bryggan vid Dalabadet. Det var vid tidpunkten pålandsvind och vattnet var mörkt och nästan svart, sikten mot havsbottnen var således totalt obefintlig.
  Där nere under ytan, och helt osynliga, finns järnrör nerslagna som under badsäsongen används som fäste för badramp. Det är som vi tidigare skrivit en olycksfallsrisk, tom en dödsfälla, att ha det så här. Vi, och Trelleborgs kommun, vet om faran men hur skall gemene man veta vad som finns dolt i vattnet?
  Den nämnda utmärkningen av platsen är bristfällig. Någon form av flaggspel som påminner om gångna tiders utsmyckning av bl.a idrottsbasarer. Det kan tom uppfattas som en lekplats för barn. Naturligtvis ska järnrören märkas ut på plats i vattnet (förlängda?) och förses med någon form av skydd över ändarna så att skaderisken elimineras.

  Trelleborgs kommun, bättre kan ni
  Hälsningar Rolf
  Rolf
 • Hej Rolf,

  Tack för att du är uppmärksam. Vi tar detta vidare till Stadsmiljöavdelningen.

  Ha en fin dag!
  Therese
 • Hej!
  Då är årets badsäsong över och kommunen har plockat upp handikappsbryggan.
  Tyvärr, och till stor besvikelse, har ingenting gjorts med de i botten nedslagna rören. Det kan inte vara svårt att eliminera den olycksfallsrisk som finns. Ni får gärna höra av er så kan ni får förslag på enkla lösningar.
  Har nedan klistrat in en liten del av det som stod att läsa i tidningen om olyckan i Ystad. Måtte det inte hända igen?
  mvh / Rolf


  Doppet i havet slutade med en allvarlig olycka – en 30-årig man spetsades på en rostig järnpåle.

  Nu döms Ystad Saltsjöbad att betala en företagsbot på 700 000 kronor, rapporterar Ystads Allehanda.


  Rolf
 • Hej igen Rolf,

  Vi fick följande svar från stadsmiljöavdelningen:
  Enligt ansvarig personal har åtgärder för säkerhet vidtagits i form av avstängning och markering av rör.

  Therese

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.