Till senaste kommentaren

Vad gäller kring byggtrafik innan 07.00?

Hej!
Är granne med nya bygget Granlunden. Nu har vi fått ett massbrev. de skriver att under de mest intensiva dagarna kan de behöva jobba tidigare än 07.00 och efter 16.00. Efter 16.00 är ok men tidigare än 07.00 är inte okej. Har skrivit till bo Klok om att det finns en lokal ordningsföreskrift som gäller  mellan 21.00-07.00. Skall man verkligen behöva stå ut med bygge/trafik tidigare än 07.00?
Åsa
Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Hej Åsa!

  Jag har skickat din fråga vidare till Miljöavdelningen.
  Vi återkommer med ett svar så snart vi kan.
  Sebastian
 • Hej Åsa!

  Här kommer svar från Mikael Karlsson på Miljöavdelningen:

  Hej
  De lokala ordningsföreskrifterna gäller men de reglerar endast vissa typer av arbetsmoment och på vissa platser.
  Många moment i samband med byggnationer kan vara störande. Därav finns bl.a. riktvärden för buller att förhålla sig till för de som ansvarar för arbetet. Vissa avsteg från normala arbetstider är något som man ofta får acceptera. För att försöka minska störningarna är riktvärden för buller från byggplatser och trafik före kl. 7 (natt 22-07) lägre än vid normal arbetsdag (dag 07-19).

  Upplever man störningar från byggen eller liknande och om man inte får gehör i kontakt med de som utför bygget, kan en klagomålsanmälan lämnas in till kommunen för utredning. Det man ska tänka på är att störningar vid enstaka tillfällen ofta får accepteras. Medan mer återkommande störningar som bedömts utgöra olägenhet för människors hälsa är något som ansvarig för bygget kan behöva åtgärda.

  Med vänlig hälsning
  Mikael Karlsson
  Miljöinspektör


  Om du vill lämna in ett klagomål som han beskriver så hittar du länken här: Klagomål Miljö

  Ha en bra dag!
  Therese Kommunvägledare
  (Uppdaterad )
  Bästa svaret

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.