Till senaste kommentaren

Kan man använda bastun på Dalabadet?

Jag undrar vem som äger bastun som ligger intill restaurang Siluett, vilka som har tillgång till den, hur man får tillgång till den samt OM det är kommunens bastu, borde då inte fler få möjlighet att boka den?
Annika

Kommentarer

 • Hej Annika,

  Vi fick svar från Kultur- och Fritidsförvaltningen enligt nedan:

  Föreningen Bastuvännerna som arrenderar bastun meddelar att de har begränsat antal medlemmar, många på kö och inte möjlighet just nu att ta emot fler
  Ha en fin dag!
  Therese
 • Hej. Det är inte det jag frågar. Frågan är om det är kommunen som äger bastun och står för kostnaderna. Är det då inte rimligt att allmänheten borde få möjlighet att ta del av bastun?
  Annika
 • hej igen
  Borde det inte finnas utrymme för fler att boka den? Använder bastuvännerna den varje dag i veckan?
  Annika
 • Hej Annika,

  Jag ber om ursäkt att du har fått vänta på svar: Se nedan svar från Kultur- och Fritidsförvaltningen:

  Bastubyggnaden uppfördes på 1960-talet och i samband med detta så bildades även den ideella föreningen Bastuvännerna. Sedan dess har föreningen nyttjat byggnaden för sin verksamhet och mellan föreningen och kommunen finns ett nyttjanderättsavtal som reglerar användningen

  Kommunen äger byggnaden. Föreningen betalar en avgift till kommunen samt ansvarar för att vårda lokal och inredning vilket regleras via avtalet.
  Eftersom det finns ett avtal med föreningen som reglerar nyttjandet så kan allmänheten inte få tillgång. Enligt uppgift är bastun stängd en dag i veckan. Då utför föreningen storstädning samt eventuella underhåll.

  Hoppas det besvarar dina funderingar. Ha en fin eftermiddag!
  Therese
 • Hej
  Hur ser avtalet ut? Köper det på utan förnyelsedatum? Jag håller med Annika ovan, tycker det är mycket märkligt att en bastu som ägs av kommunen, bara får användas av vissa kommuninvånare. Jag tycker att det rimmar illa med likställighetsprincipen.
  Victoria
 • Hej,
  Jag har flyttat hit från Malmö och varit bastu besökare i 30 år och att begränsa antalet besökare som får besöka bastun som är kommunalt ägd, känns inte rätt. Trelleborg kommun borde investera och bygga ut så att bastun blir tillgänglig för alla om nu trycket är så stort. Hälsningar Catarina
  Catarina
 • Hej ,

  Bastubyggnaden uppfördes på 1960-talet och i samband med detta så bildades även den ideella föreningen Bastuvännerna. Sedan dess har föreningen nyttjat byggnaden för sin verksamhet och mellan föreningen och kommunen finns ett nyttjanderättsavtal som reglerar användningen. Eftersom det finns ett avtal med föreningen som reglerar nyttjandet så kan allmänheten inte få tillgång.

  Ha en fin dag!  Mahmoud
 • Hej
  Jag vill påminna om att kommunen har en serviceskyldighet enligt 4§ Förvaltningslagen (FL) som innebär att de ska svara på allmänhetens frågor så fort som möjligt. Ingen har besvarat min fråga enligt ovan. Om ni ska ha en funktion på er sida som ska besvara allmänhetens frågor behöver ni följa de lagar som reglerar detta.
  Rimlig svarstid är en vecka.
  Jag vill ha svar på om ni inom kommunen anser att ni följer likställighetsprincipen enligt kommunallagen när det gäller bastustugan?
  / Victoria
  Victoria
 • Hej Victoria ,

  Vi fick svar från Kultur- och Fritidsförvaltningen enligt nedan:

  Vi kan inte publicera avtal i detta forum på webben. Avtalet finns hos kultur- och fritidsförvaltningen. Vänligen kontakta kulturfritid@trelleborg.se om ni vill ta del av avtalet.

  Ha en fint dag !


  Mahmoud

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.