Till senaste kommentaren

Bastun intill minigolfbanan och restaurang Siluett vid Dalabadet

Jag undrar vem som äger bastun som ligger intill restaurang Siluett, vilka som har tillgång till den, hur man får tillgång till den samt OM det är kommunens bastu, borde då inte fler få möjlighet att boka den?

Kommentarer

 • Hej Annika,

  Vi fick svar från Kultur- och Fritidsförvaltningen enligt nedan:

  Föreningen Bastuvännerna som arrenderar bastun meddelar att de har begränsat antal medlemmar, många på kö och inte möjlighet just nu att ta emot fler
  Ha en fin dag!
  Therese Kommunvägledare
 • Hej. Det är inte det jag frågar. Frågan är om det är kommunen som äger bastun och står för kostnaderna. Är det då inte rimligt att allmänheten borde få möjlighet att ta del av bastun?
  Annika
 • hej igen
  Borde det inte finnas utrymme för fler att boka den? Använder bastuvännerna den varje dag i veckan?
  Annika
 • Hej Annika,

  Jag ber om ursäkt att du har fått vänta på svar: Se nedan svar från Kultur- och Fritidsförvaltningen:

  Bastubyggnaden uppfördes på 1960-talet och i samband med detta så bildades även den ideella föreningen Bastuvännerna. Sedan dess har föreningen nyttjat byggnaden för sin verksamhet och mellan föreningen och kommunen finns ett nyttjanderättsavtal som reglerar användningen

  Kommunen äger byggnaden. Föreningen betalar en avgift till kommunen samt ansvarar för att vårda lokal och inredning vilket regleras via avtalet.
  Eftersom det finns ett avtal med föreningen som reglerar nyttjandet så kan allmänheten inte få tillgång. Enligt uppgift är bastun stängd en dag i veckan. Då utför föreningen storstädning samt eventuella underhåll.

  Hoppas det besvarar dina funderingar. Ha en fin eftermiddag!
  Therese Kommunvägledare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.