Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

"Svar efter visning behandlas"

Hej! Jag blev erbjuden två lägenheter som jag snabbt tackade nej till förra månaden. Trots detta tar de fortfarande upp två av mina fem "intresseanmälningsplatser" (jag kommer att ringa in för att få det här ordnat så fort ni öppnar...). Det står "Svar efter visning behandlas" vilket är helt irrelevant för mig. Jag vill ju inte ens ha dem. Detsamma gäller en annan bostad som inte haft sin visning än, som jag också tackade nej till då placeringen i kön var alldeles för dålig och då jag inte kunde gå på visningen.

På andra bostadssajter brukar det finnas ett högsta antal sökningsmöjligheter, som ni har, men de har även olika funktioner beroende på "erbjudanden" och "intresseanmälningar". När en intresseanmälan gått över till ett erbjudande kan du återigen använda en av de fem intresseanmälningsplatserna.

Och när man avanmäler sig på en lägenhet som man fått erbjudande på brukar man få ett "är du säker"-meddelande för att sedan bli helt borttagen. Lägenheten finns alltså inte kvar tills något tecknat ett hyreskontrakt. Det är ju helt bortkastat att bjuda in t.ex. 20 personer att komma på visningen, för att låt oss säga 15 personer tackar nej i förtid. Då kan ju 15 till bjudas in, istället för att bara 5 personer går på visningen. Det lönar ju både er och oss sökande.

Johanna Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Johanna, gör som du skrev här i inlägget. Ring in till Bobutiken på 08-550 235 00 nu när de öppnat, och lägg fram ditt ärende. Jag hoppas att du får gehör och hjälp med att plocka bort dina avanmälda bostäder.

  Marie P
 • Hej! Det är samma problem fortfarande 3½ år senare.
  Jag har pratat med bobutiken och får till svar: att deras system fungerar på detta vis. Har under en tid fått 4 st erbjudanden och har tackat nej till 3 av dessa för länge sedan men det står fortfarande kvar och sen har jag lämnat en intresseanmälan för säkert 1½ månad sedan men den står fortfarande som att de går igenom alla intresseanmälningar.Detta tar alldeles för lång tid. Om man tackat nej I dagens datavärld så bör inte det vara så svårt att de som tackat nej plockas bort direkt eller att man själv kan avanmäla sig när man tackat nej. Så nu kan man inte söka fler lgh förrän de är klara.
  Eva
 • Hej Eva,
  Handläggningstiden är för tillfället lite längre än normalt, vi jobbar så fort vi kan.
  Har du fått erbjudande om visning på en lägenhet så ligger det kvar på din sidan även om du tackat nej. Vi har inte ändrat på den rutinen. Vi har en begränsning på att söka max 5 lägenheter åt gången. Därför är det enbart viktigt att man söka de lägenheter som passar och är intresserad av.

  Ghada Bostäder
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.