Till senaste kommentaren

Missljud när BBC World Service sänds på P6

De senaste dagarna har jag lyssnat lite på BBC World Service genom att ratta in P6 på 89,6 MHz. Det som visat sig vara lite originellt är att återkommande drabbas av bitfel med analog radio. Nu har jag även idag, av ren nyfikenhet med förmodan om samma resultat, testat att köra strömmen på hemsidan. Den beter sig likadant.

Något verkar alltså inte vara riktigt helt hundra i hur SR hämtar den ljudström som går ut från BBC World Service i P6. Egentligen inte ett problem som är specifikt för en viss sändningsteknik, men eftersom FM-radion är analog står detta fel ut rätt mycket och det verkar vara ett fel som återkommer varje dag. Det låter ofta lite som när en repig CD-skiva fastnar, fast väldigt kort och så fortsätter sändningen.

Kommentarer

 • Tack för att du rapporterade in detta problem, som jag inte kände till!

  Jag hör med de kolleger som kan mer om ljudprocesserna i själva "utsändnings-ledet" och hoppas att de vet vad problemet beror på och, om möjligt, kan åtgärda problemet.
  Annika Webbmaster
 • En av mina kolleger har börjat kika på detta och håller med, det är fel på ljudet.

  Jag tror att du kan hitta samma utsändning här hos BBC:
  https://www.bbc.co.uk/schedules/p00fzl9p/2022/04/18

  Vi (eller min kollega, jag har inte felsökt själv) kan inte höra samma fel i det ljudet. Om du testar och hör liknande fel, får du gärna berätta vid vilken tid det går att höra.

  Vi kommer även att provlyssna på Radio Romano, ett av få program som P6 inte samsänder med någon av våra andra kanaler, för att höra om samma fel hörs där:
  Radio Romano
  Annika Webbmaster
 • Hej igen!

  Felet ligger hos oss och är tydligen dokumenterat sedan tidigare, så vi behöver inte felsöka mer. Det vi behöver göra är att lösa felet, så jag tar reda på hur det går med den saken.
  Annika Webbmaster
 • Hej igen - igen!

  Felet ska vara på väg att lösas, men vi har beställt någon hårdvara som ännu inte har kommit. När denna hårdvara väl är på plats och allt är rätt installerat, så hoppas och tror mina kolleger att felet ska upphöra.
  Annika Webbmaster
 • Hej!

  Tack för svar, då får vi vänta med spänning på att nya delar till teknikens under förhoppningsvis löser problemet. 😀

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.