Uppspelningen stannar i Android-appen

När jag lyssnar på olika program t.ex. Sommarprat och P3-dokumentär via appen pausas uppspelningen efter en stund med olika intervaller. Det verkar inte ha någonting att göra med om skärmen släcks eftersom att det sker med olika intervaller och inte heller med täckningen eftersom att jag med samma anslutning kan lyssna på poddar på ex. Spotify utan ett enda avbrott. Det brukar hjälpa om jag startar skärmen och trycker på play i appen men det är störande att behöva göra det stup i kvarten.
Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Hej Alexia!

  Se om du kan göra så här:
  Inställningar -> Appar -> Sveriges Radio Play -> Batteri -> Optimera batteriandvändning -> se till att vår app inte är optimerad

  Detta brukar hjälpa, men om det inte gick att följa eller inte påverkar felet, så återkom. Berätta då vad vad du har för mobil, så skräddarsyr jag beskrivningen lite mer efter den modellen!
  Annika Webbmaster
 • Det hjälpte! Tack för bra svar!
  Alexia
 • Hej!
  Jag har samma problem, appen är inte optimerad.
  Min telefon heter Samsung Galaxy A50

  /Leif
  Leif Appelgren
 • Hej Leif!

  Hur ofta uppstår dessa avbrott? Lyssnar du vanligtvis med telefonens mobildata eller lyssnar du med wifi-anslutning?
  Ted Supportansvarig
 • Avbrotten uppträder efter ca 5-6 minuter. Har inte kollat exakt.
  Jag lyssnar via wifi.

  /Leif
  Leif Appelgren
 • Ok, förstår. Jag tänker att vi ska testa oss fram för att försöka lista ut var felet ligger. Har du möjlighet att lyssna på ett program med telefonens mobildata istället för wifi och se om du upplever någon skillnad?
  Ted Supportansvarig
 • Tack, jag ska lyssna via mobilsamtal ikväll och se om det blir någon skillnad.
  Leif Appelgren
 • Jättebra, återkom gärna när du har lyssnat så fortsätter vi att felsöka om det inte är anslutningen som är problemet.
  Ted Supportansvarig
 • Nu har jag testat utan wifi men problemet kvarstod.
  Då provade jag att koppla bort VPN tillfälligt och då fungerade det bra utan avbrott.
  Har ändå registrerat vårt wifi som "berott" men det räcker tydligen inte.
  Tack för ert tålamod med mig!
  Är beroende av att lyssna på P1!🙂
  Leif Appelgren
 • Hej igen Leif!

  Det är vi som ska tacka dig! Att du listade ut att ditt VPN möjligen kan vara boven i dramat ger oss viktig information som vi kommer att ha användning av i liknande ärenden. Så tack för det. Och återkom gärna om du skulle uppleva fortsatta problem med avbrott, trots bortkopplingen av VPN.

  Trevlig helg!
  Ted Supportansvarig
 • Hej!!
  Då jag lyssnar på srp4 så har man delat upp sändningen i kortare intervaller. Där verkar det ofta bli att sändningen stoppas av någon anledning. Jag kör en Android s10. Utan batterioptimering på appen. Inget vpn. Provat både mobildata samt wifi.
  Kennet Isaksson
 • Hej Kennet!

  Hur länge har du upplevt att appen beter sig så? Har du lagt märke till om samma problem uppstår om du lyssnar på någon annan kanal än P4?

  Tack för att du var tydlig med vilken androidversion du har och övriga inställningar i telefonen, stämmer det att telefonen är en Samsung S10? Sista frågan, jag tolkar det du skriver som att problemet uppstår vid direktlyssning, stöter du på samma fel när du lyssnar på färdiginspelade program?
  Ted Supportansvarig
 • Ja det är samsung. Det är nog mest vid direkt uppspelning. Har tyvärr inte lyckats förstå varför den gör så. Jobbar själv som utvecklare. Har vpn installerat men har testat med det påslaget även avslaget.
  Kennet Isaksson
 • Förstår. Har du upptäckt något mönster i avbrotten, eller upplever du att detta alltid sker oavsett om du lyssnar i hemmet eller till exempel är ute och går? Batterioptimeringen är ofta boven i dramat när det kommer till avbrott i Android, har du möjlighet att dubbelkolla så att optimeringen inte av misstag slagits på?
  Ted Supportansvarig
 • Hej. Jag har samma problem, uppspelningen gör avbrott efter ca 20 min vid roaning. Jag har följt anvisningen ovan btr batteriet men det hjälpte inte. Tilläggas bör att jag har en helt ny Samsung telefon. På min gamla Samsung, 6 år gammal uppstod aldrig problemet. Obs andra poddar fungerar utmärkt. Hälsningar Titti
  Titti
 • Det finns fler funktioner som kan spela in och som på olika vis gör så att en app inte har möjlighet att fungera i bakgrunden.

  Batteriet: Avoptimera. Och avoptimera igen ...
  Den absolut vanligaste har med batteriförbrukningen att göra, och att "av-optimera" är därför det första tips vi ger. Denna inställning kan dessutom "hoppa ur" så att en app där ni har ställt in att den ska skyddas från optimeringen, plötsligt är optimerad efter en automatisk uppdatering av mobilen. Att vi tjatar lite extra om att kolla upp att appen inte är optimerad beror på att vi så ofta sett att detta är problemet.

  VPN
  Som Leif konstaterat högre upp i tråden, kan även VPN-tjänster ge problem. Där kanske det finns någon inställning att göra för att minska problemet, något vi inte har haft möjlighet att undersöka fullt ut ännu.

  När jag har VPN-relaterade fel (dock inte med vår app) brukar det hjälpa att slå av och sedan på mitt VPN.

  Övriga inställningar på nyare Samsung
  Samsung är ökända för sina aggressiva sätt att stänga ned appar i bakgrunden:
  mobil.se: Samsung sämst på att hantera appar som körs i bakgrunden

  Den artikelns viktigaste tips för hur man skyddar en app är samma som det vi tjatar om, alltså att stänga av batterioptimeringen. De tipsar även om denna sida:
  Samsung: Don't kill my app!

  På den sidan finns det en hel uppsjö av inställningar att se över, men det är så många inställningar att det är svårt för vanliga Samsung-användare att bedöma vilka som är viktigast. Här har jag därför sållat fram ett par Samsung-inställningar som jag tror är viktiga vid detta problem:
  Gå in på telefonens inställningar-> appar -> Sveriges Radio Play -> Batteri, se sedan till att tillåt bakgrundsaktivitet är aktiverat.
  Gå sedan tillbaka ett steg i menyn -> Mobildata. Se sedan till att användning av bakgrundsdata är aktiverat.
  Det ska även finnas ytterligare ett alternativ, typ tillåt bakgrundsdata trots att datasparare är aktiverad som kan spela in!

  Återkom och berätta hur det går!
  Annika Webbmaster
 • Hej igen. Nu har jag prövat allt som föreslås ovan. Min nya Galaxy A53 5G har tom en app som heter appar där man kan ändrabatteriet till " inga begränsningar" vilket jag gjort. Liksom förstås i SR play appen. Nu stängs appen av ännu oftare än tidigare , var 10:e minut och det är ingen skillnad på wifi eller roaming.  Någonstans i tråden står att Samsung är känd för att krångla. Men min fråga blir istället: gurka är det med SR play och streamingfunktionen. Andra poddradio t.ex Värdet och Spotify funkar utmärkt.
  Jag skulle vara mycket tacksam för hjälp med problemet. Gärna på just denna telefontyp!? Jag lyssnar enormt mycket på SRplay, älskar utbudet!
  Tack på förhand
  Titti
  Titti
 • Hej Titti!

  Det här ska vi få ordning på! Vi får testa oss fram helt enkelt, jag kommer behöva ställa en del frågor men på ett eller annat sätt ska vi lösa problemen med avbrotten.

  Du nämnde att du redan justerat inställningen för batterioptimeringen och sett till så att appen inte är optimerad. Den andra punkten som min kollega nämnde i sitt tidigare svar, VPN-tjänster, du är säker på att du inte har någon VPN-app nedladdad och aktiverad?

  Din andra fråga där du nämner streaming, är det likadant där, att du upplever avbrott i streamingen?
  Ted Supportansvarig
 • Tog slutligen bort en produkt / app från Telenor som heter "surfa säkert" Nu funkar streamingen
  Titti
  Titti
 • Hej igen Titti!

  Skönt att du lyckades hitta och lösa problemet! Vi uppskattar dessutom att du återkopplade och förklarade vad det var som ställde till bekymmer, det kommer vi ha nytta av i kommande felsökningar med andra lyssnare. Tack!
  Ted Supportansvarig
 • Hej!
  Har lyssnat lite mer nu. Det kan vara så här. Om du lyssnar på en direktsändning och hamnar lite efter direktsändningen. Alltså man släpar efter nån minut eller så. Då när "avsnittet" byter till exempelvis nyheterna. Då verkar min uppspelning avbrytas. Om jag ligger i fas med direktsändningen så verkar det fungera.
  Kennet Isaksson
 •  Om du lyssnar på en direktsändning och hamnar lite efter direktsändningen /.../ verkar min uppspelning avbrytas. Om jag ligger i fas med direktsändningen så verkar det fungera.
  Tack, det mönstret känner jag inte igen sedan tidigare. Vi behöver fundera lite över vad det skulle kunna bero på.

  En sak som är värd att kolla upp, är appens notisinställningar. Gå in i telefonens inställningar och välj Appar -> Sveriges Radio Play. Se till att notisen för Spelare är påslagen och se om detta påverkar hur appen fungerar i bakgrunden.

  (OBS att du inte behöver ha pushnotiser eller någon annan notis vald, förutom "huvudreglaget" Aviseringar som gör att appen får visa notiser och just Spelarnotisen.)

  Annika Webbmaster
 • Hur går det, Kennet?
  Annika Webbmaster
 • För att felsöka effektivt och för att andra med samma problem lättare ska hitta dit, har jag skapat en ny tråd av Tores och Leifs senaste inlägg:
  Avbrott i Play-appen relaterade till VPN​​​
  Annika Webbmaster
 • Titti: Telenors Surfa säkert är också ett VPN, så den felsökning vi fortsätter i den andra tråden, Avbrott i Play-appen relaterade till VPN, gäller även ditt problem.

  Det verkar som om just kombinationen av (nyare?) Samsung och VPN ger problemet. Varför försöker vi förstås ta reda på! Hjälp oss gärna genom att svara på två frågor:
  1. Vet du om du hade tjänsten Säker surf även på din förra Samsung-lur?
  2. Minns du om det var problem med appen oavsett om du lyssnade direkt på en kanal, eller om du lyssnade på avsnitt i efterhand?
  Tack på förhand för hjälp!
  Annika Webbmaster
 • Hej Annika.
  Jag inte " surfa säkert" på min tidigare telefon. Lyssnade endast på streamat material.
  Nämnas kan att " surfa säkert" även innebar att jag inte fick igång min webbaserade högtalare "Naim" med appen i min nya Samsung. Jag var tvungen att eliminer den appen först. Jag har även kontaktat Telenor om att deras produkt medför problem.
  Hälsningar
  Titti
  Titti
 • Då förstår jag att du prioriterade ned Surfa säkert.

  Eventuellt har jag hittat en inställning som behöver ändras för de appar som blockeras av Surfa säkert och liknande VPN-tjänster, vilket jag skrivit om i den forumtråd som har rubriken Avbrott i Play-appen relaterade till VPN.

  Om andra lyssnare bekräftar att detta hjälper, så återkommer jag med närmare beskrivning på vilka inställningar det är. Om du vill kan du i så fall testa själv eller återkoppla till Telenor, så att de kan hjälpa andra med detta problem!

  Det verkar inte vara svårt att ställa in, men det är tydligt att det är svårt att hitta till, eftersom ni är många som inte hittat dit.
  Annika Webbmaster
 • Hej!
  tack för erbjudandet men jag väljer bort "Surfa säkert" i alla fall.
  Hälsningar
  Titti
  Titti
 • Hej!

  Ja upplever liknande problem med appen, den stannar, hackar och beter sig efter 2-5min av lyssning.

  Så fort jag låser upp telefonen och ger appen fokus igen så går allt bra igen.

  Jag har läst lite här och försökt med det mesta hittils, jag har kollar batterioptimering och stängt av detta, jag använder inte VPN (endast bit defender antivirus men inte deras vpn tjänst) men trots detta så strular det både med nerladdade poddar och livesändningar

  Det ser ut som bufferingen/laddningen har fastnat precis när man öppnar upp appen igen och ibland får jag fram laddcirkeln någon sekund innan den hoppar fram i spelningen
  Niklas
 • Hej Niklas!

  Tråkigt att även du har den här typen av problem. Förutom att se till att appen inte är batterioptimerad, finns det inställningar som egentligen inte ingår i Android, som en del mobiltillverkare själva har lagt till, exempelvis i Samsung och i Huawei. Berätta vad du har för mobil, så tipsar vi om fler inställningar som kan påverka en apps möjligheter att fungera i bakgrunden hos just dig!
  jag använder inte VPN (endast bit defender antivirus men inte deras vpn tjänst)
  Har du testat att antingen tillfälligt stänga ned bitdefender antivirus (eller lägga in Sveriges Radio Play i en lista över appar som är betrodda - om det finns en sådan), så att vi kan utesluta att detta påverkar problemet? Eller är det svårt att stänga ned?

  Fler frågor:
  • Är det likadant över wifi och mobilnätet?
  • Blir det liknande avbrott oavsett om du lyssnar direkt på en kanal eller på program i efterhand?
  • Minns du när felet började?
  • (Och, som sagt: Vad är det för mobil?)
  Återkom och svara på det du kan, så försöker vi hitta en mer skräddarsydd lösning!
  Annika Webbmaster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.