Sveriges Radio app i Samsung smart-TV

I Samsungs utbud av appar i TV finns en som heter "Sveriges Radio". det är inte samma som "Sveriges Radio Play". Man kan bara lyssna i realtid. Sökfunktionen är kass. När kommer den vanliga play-appen vara tillgänglig för Samsung-TV?
Jonas Noreus

Kommentarer

 • Hej Jonas!

  Du har rätt i att appen för Samsung-TV inte är lika bra som appen Sveriges Radio Play och att sökfunktionen inte är speciellt bra.
  Man kan bara lyssna i realtid.
  Det ska gå att lyssna på avsnitt i efterhand. Du kan antingen leta upp dem genom att gå in under menyvalet "poddar & program" i vänstermenyn eller genom att söka upp ett specifikt avsnitt med sökfunktionen.

  Hjälp oss att förstå problemet! Hittade du inget innehåll (problem med gränssnittet), eller fann du det, men fick det inte att fungera (tekniskt problem)? Ge gärna exempel på vad du hade velat lyssna på i teven, så försöker vi beskriva hur du kan hitta dit.
  När kommer den vanliga play-appen vara tillgänglig för Samsung-TV?
  En bättre version av Samsung-appen finns nästan helt klar. Om allt går som det ska och Samsung godkänner denna nya version, hoppas vi att den finns tillgänglig inom ett par veckor. I den är bland annat sökfunktionen förbättrad och de nyhetsspellistor som finns i mobilappen (till exempel Toppnyheter) har lagts till. Jämfört med vår hemsida och med mobilapparna, är det dock fortfarande en enklare app.

  En del lyssnare väljer att, på olika vis, skicka över mobilens innehåll till tv:n genom AirPlay eller Chromecast. Om vår app för Samsung-TV inte fungerar för dina behov, kanske det kan vara ett alternativ? Om du vill veta mer om hur du gör detta, så berätta vad du har för tv-modell!
  Annika Webbmaster
 • Hej igen, Jonas!

  Den där bättre versionen av Samsung-appen som jag skrev om i januari, kom av olika skäl att dröja, men någon gång i våras eller under försommaren ska den ha kommit ut.

  Har du uppdaterat den, och hur tycker du i så fall att Samsung-appen fungerar numera?
  Annika Webbmaster
 • Hej
  Jag ringde till Lyssnarservice idag om samma ärende. Appen som jag har i min Samsung tv har ingen bättre version. Man kan inte välja favoriter, som i telefonen, det finns inte alla avsnitt av vissa saker som finns i telefonen. I Samsung tv:n kan man inte uppdatera själv utan det ska tv:n göra automatiskt när det finns en ny version. Jag gillar appen som finns i telefonen så jag hoppas att den nya versionen till Samsung tv kommer snart.
  Hälsningar Lillemor
  Lillemor
 • Hej Lillemor!

  Den version du har är nog den senaste. Den är bättre än den version som Jonas hade när han skrev hit, men inte lika bra som mobilappen.

  Vi har planer på att förbättra den så att den blir lite mer lik mobilappen. Då kommer det även att gå att pausera, backa och spola framåt när du lyssnar på en kanal. Utvecklarna visste dock inte säkert när de kommer att hinna med detta, men hoppas att det blir nu under hösten.

  Jag påminner om att du kan dela innehåll från mobilappen till teven genom Airplay (endast Iphone-appen) eller Chromecast (både Android- och Iphone-appen). Om du behöver lite hjälp med att få det att fungera, får du gärna höra av dig!
  Annika Webbmaster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.