Till senaste kommentaren

SR-appen: Vill slippa automatisk uppspelning av nästa avsnitt

På 'nedladdat" spelas alla nedladdningar jag gjort upp efter varandra. Nyligen kunde jag höra ett program, sedan stopp. Nu bara rullar det på. Jag vill ändra tillbaka.

Kommentarer

 • Hej Kristina!

  Starta spellista från valfritt avsnitt
  Denna funktion finns i Min lista, under Nedladdat och Dina nya avsnitt, det vill säga de ställen där det tidigare fanns en knapp för "spela alla".

  Istället för den knappen, går det nu att starta uppspelningen i en följd från valfritt avsnitt om du startar ett avsnitt medan du fortfarande befinner dig i listan, som här i Nedladdat-vyn. Funktionen går dock att slå av och på.

  När denna funktion är påslagen, så spelar du alla avsnitt i en följd genom att trycka den bild där play-knappen finns, alltså som du redan gör.  Om du istället trycker på texten till höger om avsnittsbilden, där det står vad det är för avsnitt och hur långt det är etc, så kommer du till just det avsnittets sida - och lämnar listan. Om du därefter trycker på play, så spelas bara det avsnittet upp, utan några efterföljande avsnitt, så som du vill att det ska fungera.

  Det är alltså skillnad mellan att trycka på bilden (startar ljud i listan) och att trycka på texten (går till det avsnittet, där du kan starta ljudet utanför listan).

  Slå av funktionen
  Som jag skrev, går listan att slå av helt. När du spelar upp ett avsnitt som en del av en lista, ser det ut så här. Notera ikonen, "den stiliserade listan", nere till vänster:  Det är där du kan slå av eller på spelkö-funktionen. Och eftersom du inte är intresserad av denna funktion, föreslår jag att du helt slår av den. Vill du senare lyssna på flera nedladdade avsnitt i rad, kan du enkelt slå på den igen!

  Annika Webbmaster
 • Oj oj oj vad jag har letat efter detta. Inte lätt att finna att man ska klicka på bilden för att spela min lista. Står det någonstans?
  Är detta intuitivt?
  Mathias
 • Är detta intuitivt?
  Nej. Det är alldeles för otydligt att det är skillnad mellan att trycka på bilden (starta ljudet i listan) och texten (lämna listan och kunna starta ljudet därifrån). Detta ställer till det både för den som vill ha en spellista och för den som vill slippa det. Det är nog det "gränssnitts-problem" som är viktigast att vi förbättrar, som jag ser det!
  Står det någonstans?
  Inte i appen, och där vet jag inte riktigt hur vi skulle kunna lägga in information om det. Tips är välkomna.

  Det finns en hjälptext om detta här (även om vinkeln är hur man slår på det - inte hur man slipper funktionen):
  Spelkö: Hur spelar jag flera avsnitt i följd? (Vanliga frågor till Sveriges Radio)

  I detta forum finns det flera olika trådar med olika vinkel och vi försöker smyga in "nyckelord" så att dessa tips ska dyka upp oavsett om du söker på spelkö, spellista eller automatisk uppspelning, både i forumet och i söktjänster som Google.

  Bra att du äntligen hittade hit! Minns du hur du kom att läsa detta tips?
  Annika Webbmaster
 • Hej! Har det skett någon ändring på detta? Jag hittade tråden först nu och har alltid tyckt det var märkligt att Nästa att spelas alltid är tom...

  Om det inte ändrats, finns det planer på det?
  Carl

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.