RSS strömmar i Wordpress saknar länkar

Jag har bäddat in er RSS-ström för ekonyheter i Wordpress, med en klassisk shortcode: [rss url=http://api.sr.se/api/rss/program/83 ]
Men er ström beter sig inte alls som den borde. Titlarna syns, men är helt utan länkar. Det går alltså inte att klicka fram era artiklar. Det är ett unikt problem jag inte har stött på tidigare.

När jag kör er RSS i feedvalidator, godkänns den som en korrekt Atom 1.0 ström. När jag tittar på er ström i en vanlig webbläsare, finns länkarna där. Allt ser bra ut, förutom att länken till er ikon är bruten.

Jag kan tyvärr inte peka på exakt vad som är fel, bara att länkarna inte går igenom i Wordpress. Jag hanterar många RSS-strömmar i Wordpress, och har noga eliminerat möjligheten att felet skulle ligga på min sida.

Kommentarer

 • Hej!

  Se om denna adress, med https i början, fungerar bättre:
  https://api.sr.se/api/rss/program/83
  Annika Webbmaster
 • Nej, tyvärr exakt samma resultat.
 • Synd att det inte var så enkelt!

  Då felsöker vi vidare! Kan du lägga in RSS:en på en sida i din blogg och ge oss länken, så att vi kan se hur det ser ut? (Om din blogg är privat, så har jag själv en "vilande" WP-blogg jag skulle kunna testa med, men eftersom jag inte rört den på något år, skulle det nog ta lite tid innan jag får ordning på lösenord och så.)

  Testa även gärna två andra RSS:er från oss. Jag väljer ut två "nyhetsflöden" vars uppbyggnad är lik Ekot, men som har vissa skillnader. Det vore intressant att eta om alla får samma fel, eller om någon av dem fungerar:

  Lokala nyheter, här P4 Jämland:
  https://api.sr.se/api/rss/program/78

  Vetenskapsnyheter:
  https://api.sr.se/api/rss/program/406
  (samma uppbyggnad finns hos exempelvis Kulturnytt)

  Hoppas att du kan hjälpa oss med detta - och att det kan öka vår förståelse för problemet!
  Annika Webbmaster
 • Tyvärr igen, det ser likadant ut även med P4 Jämtland och Vetenskapsradion.
  Du kan se hur det ser ut här:
  https://privatspaning.home.blog/test-rss/
 • Bra att du även lade ut ett poddflöde från oss.

  Att länkarna där fungerar (eller i alla fall är länkar ...) gör att vi kan utesluta några felkällor.
  Annika Webbmaster
 • Nu har det gått ett par veckor utan resultat. Kan ni beskriva edra mödor? RSS står för ’real simple syndication’. Det borde inte vara så svårt.
 • Hej igen, nu har det gått fyra veckor. En lägesrapport vore intressant.
 • Nu har tre månader passerat, och det fungerar fortfarande inte.

  PS: Kommer ni att åtgärda den groteska längden på Ekot podd RSS? Det kunde räcka med 2–3 poster, men ni använder den som en arkivfunktion, vilket saboterar syftet.

  https://privatspaning.home.blog/test-rss/
 • Hej!

  Som ny på Sveriges Radio vill jag först och främst be om ursäkt för sen återkoppling i detta ärende. Jag håller på att gå igenom äldre ärenden som ännu inte blivit lösta, och dessvärre verkar det som att just detta ärende fallit mellan stolarna. Du får gärna återkoppla så att jag vet att du fortfarande är på jakt efter denna information, då mycket tid passerat sedan sist. Jag kommer att ta reda på varför detta inte fungerar, och vilka förändringar som krävs för att lösa det. Jag lovar alltså inte att vi kommer att lösa problemet men vi kommer titta på det.

  Även om ni som efterlyst att vi löser detta problem är få, är det ju en påtaglig försämring och fullt möjligt att återskapa. Det minsta vi kan göra är att ta ett nytt tag om detta och undersöka varför felet uppstår och vad som skulle krävas för att lösa problemet. (Det kanske redan är gjort, men det vet jag inte ännu.)

  När jag vet detta, kan jag ge ett tydligare svar. Eventuellt blir det ett trist besked i stil med att vi inte prioriterar att lösa det - men i så fall är det ett bättre underbyggt beslut som vi kan motivera. Just nu befarar jag att detta blivit nedprioriterat av fel skäl, nämligen att det ständigt har ramlat mellan stolarna.
  Ted Supportansvarig
 • Jag är fortfarande intresserad av en lösning, och har tittat på det själv med analysverktyg, och funnit att ni har ett formellt korrekt format, men använder strukturer som kan skapa problem i vissa fall. Det förklarar varför er RSS fungerar med vissa RSS-läsare men inte andra. Min egen supportsida https://privatspaning.home.blog/test-rss/ innehåller alla nödvändiga länkar m.m. för att återskapa vad jag funnit.
  TLarsson64SE

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.