Till senaste kommentaren

Några planer på att implementera dark mode för sr.se websidan?

Titel!
Svitri Magnusson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej
  Ja det finns i vår backlog, och vi har gjort ett test, men det behöver mer arbete.
  Men förhoppningsvis är det något vi kommer kunna göra snart.

  mvh
  Karolina
 • Tackar för svar. Ser fram emot det!
  Svitri Magnusson
 • Hej!

  Jag vill bara berätta att detta önskemål inte är glömt. Önskemålet kommer både från kolleger och andra lyssnare, till exempel från Fredrik, som skrev till Lyssnarservice:
  Många av de stora hemsidorna har en funktion för nattläge. Personligen som finner jag det mycket mer avslappnat än en en vit bakgrund som lyser en i ansiktet. Framförallt på nätterna.
  Är detta något som ni jobbar på att lösa?
  För mig nu blir det att jag startar en sändning och byter sedan till en annan tabb istället för att fortsätta på era hemsida. Jag väljer även att leta nyheter på andra hemsidor och detta är en stor bidragande orsak till detta.
  9gag löste det här för flera år sedan, youtube började med det för något år sedan, Facebook har haft det ett bra tag nu.
  Mvh Fredrik
  I och med att de kolleger som arbetar med hemsidan inte har hunnit med detta än (även om det är lovande att det ligger med i vår backlog, det vill säga "att göra-listan"), så passar jag på att tipsa om att våra appar för Iphone, Android och Windows 10 är mörkare än vår hemsida. Om du mest vill lyssna kan de alltså vara ett alternativ, men där kan du inte ta del av alla nyheter, så det tipset räcker inte hela vägen.

  Ytterligare ett tips är att aktivera datorns, surfplattans eller mobilens nattläge, med ett gulare ljus (och en mörkare skärm) än dagtid, vilket jag själv tycker är betydligt vilsammare för ögonen. Dessutom blir "nattläget drar igång" en tydlig påminnelse om att det är dags för mig att avveckla det jag för tillfället är uppslukad av och gå till kojs ...

  Som sagt - detta är inte glömt och jag försöker följa upp efter sommaren hur det går. (Påminn gärna om du inte hör något från oss!)
  Annika Webbmaster
 • Mörkt tema är inte bara trevligt för alla att kunna välja.
  Det är bra för miljön då skärmar kräver mindre ström. Alltså bättre för miljön. Trevligt för konsumenter med längre batteritid på mobila enheter. Detsamma gäller tunga/lätta script.
  De som har vissa synsvårigheter upplever det som bättre kontrast. Alltså är även mörkt tema ett hjälpmedel.
  Fredrik Ernlund
 • Tack för fler bra argument!

  Jag frågade om detta är på gång, men tyvärr dröjer det. Jag fick veta att de kolleger som utvecklar hemsidan har gjort lite experiment kring det, men att göra klart det har aldrig prioriterats upp. De kommer att prata om det i teamet!

  Vi har en app för Windows 10 och högre där program och kanaler går att nå på en mörk sida som kanske kan hjälpa någre lyssnare.

  Mitt intryck är dock att det i synnerhet är när man läser nyheter som det är viktigt med mörkt tema. När man lyssnar, går det ju att stänga ned skärmen ...

  Trevlig helg!
  Annika Webbmaster
 • Hej!
  Länken till appen fungerar inte.
  Mika S
 • Mika, här en bättre länk:
  https://www.microsoft.com/sv-se/store/p/sveriges-radio/9ppjkq84n327

  Alla:
  Jag skrev i september:
  Jag fick veta att de kolleger som utvecklar hemsidan har gjort lite experiment kring det, men att göra klart det har aldrig prioriterats upp. De kommer att prata om det i teamet!
  Nu har detta blivit ett prioriterat arbete som utvecklarna arbetar med "på riktigt", alltså inte bara som en experimentverksamhet.

  Jag kom på att det finns något som kallas Dark Reader som ni kan läsa om här:
  Enable Dark Mode on any website using Dark Reader for Chrome and Firefox (thewindowsclub.com)

  Det är förstås i senaste laget att tipsa om detta nu när vi snart har det mörka läget på plats - men förhoppningsvis kan ni ha nytta av detta även andra webbplatser, så väl bekomme!
  Annika Webbmaster
 • Tack för update!
  Ser fram emot implementationen 😀
  Svitri Magnusson

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.