Lista gamla avsnitt i XML

Metoden som beskrivs på https://sverigesradio.se/api/documentation/v2/metoder/avsnitt.html verkar inte funka för alla gamla sändningar. Jag behöver inte ljudet utan bara beskrivningen av programmet och/eller episodnumret. Vissa episodnummer går att få från länkarna i tablån men inte alla.
Johan

Kommentarer

 • Hej Johan!

  Kan du ge exempel på avsnitt som fungerar respektive inte fungerar?
  Annika Webbmaster
 • Hej Annika!

  Anrop med nedanstående länk leverar inte någonting och episodnumret finns inte heller i länken i tablån för P2 Språk och Musik den 29 mars.

  https://api.sr.se/api/v2/episodes/index?programid=4431&fromdate=2022-03-29&todate=2022-03-30&audioquality=hi

  Episodnummer fanns dock i tablålänkarna till andra program den dagen, exempelvis Notturno (https://sverigesradio.se/avsnitt/1905321). Dock funkar inte följande Notturno-länk heller:
  https://api.sr.se/api/v2/episodes/index?programid=2523&fromdate=2022-03-29&todate=2022-03-30&audioquality=hi

  Om man utelämnar "todate" i ovanstående länkar fås svar men bara för program fr o m 2022-06-04 respektive 2022-06-08 när jag provade nyss.

  MVH
  Johan
  Johan
 • Tack, då anar jag vad problemet beror på!

  Avsnittslistorna visar endast avsnitt med tillgängligt ljud, och eftersom avsnitten från de flesta musikprogram raderas efter 30 dagar, så blir det tomma svar dessförinnan.

  Det enda program som ligger ute under kortare tid än 30 dagar, är just Notturno, där avsnitten endast är tillgängliga i tio dagar. Det beror på att detta program är ett samarbete med flera andra radiobolag inom EBU (samarbetet mellan public servicebolag i Europa) och att det därmed är lite specialregler.

  Om du beskriver vilka behov du har av programinformation även för avsnitt som inte går att lyssna på, så försöker vi komma på enklast möjliga sätt att nå detta, för informationen finns publicerad och går att nå från exempelvis våra låtlistor och tablåer, så den finns trots att den inte listas i tjänster som baseras på vårt API.
  Annika Webbmaster

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.